IKEA NE SAMO DA NAM PRODAJE OPASNE PROIZVODE, VEĆ NAS DERE I SA CENAMAI Ista stolica u Nemačkoj košta 99 evra, a u Srbiji 221 evro!

Autor:

Vesti

23.01.2024

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I ne samo da Ikea u Srbiji dere kupce cenama, već je više puta morala u našoj zemlji da povlači i proizvode, jer su se pokazali kao veoma opasni.

IKEA NE SAMO DA NAM PRODAJE OPASNE PROIZVODE, VEĆ NAS DERE I SA CENAMAI Ista stolica u Nemačkoj košta 99 evra, a u Srbiji 221 evro!

Foto: printscreen/https://twitter.com/AlejandroAmicoo

Nije neobično, a ni retko da se unutar Evrope cene nekih proizvoda istih proizvođača razlikuju, ali da cena nekog proizvoda bude i više nego dvostruka može se oceniti kao čist bezobrazluk.

Čist primer za to je jedna stolica koja se prodaje u švedskoj Ikei. 

Upoređujući cenu Tossberg modela stolice u Nemačkoj i Srbiji, dolazimo do zapanjujućeg podatka, a to je da ova stolica u Nemačkoj košta 99 evra odnosno nešto više od 11.500 hiljada, dok potrašači u Srbiji za nju moraju da izdvoje 221 evra ili 25.999 dinar.

Kako Ikea u svim svojim javnim istupanjima tvrdi da se trudi da joj cene u svim državama budu pristupačne i prilagođene džepu prosečnog potrošača, bilo bi zaista zanimljivo čuti kako objašnjava ovoliku razliku u ceni jednog te istog proizvoda u Nemačkoj i Srbiji.

I ne samo da Ikea u Srbiji dere kupce cenama, već je više puta morala u našoj zemlji da povlači i proizvode, jer su se pokazali kao veoma opasni. Nedavno je morala da povuče sa tržišta USB punjač pošto je dokazano da može da izazove strujni udar i opekotine.

Ikea je od 2017, kada je došla na naše tršište, bila prinuđena da povuče sa polica oko 14 proizvoda, a samo u prethode dve godine bilo ih je oko sedam.

Među njima su se našli, između ostalog, i polica koja je mogla nekoga da ubije, ogledala, a što je najgore, prodavala je u Srbiji i nebezbedne igraćke.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading