OGLASILA SE ŠKOLA IZ SUBOTICE ZA REPUBLIKU: "Preuzeli smo sve iz svoje nadležnosti!"

Autor:

Vesti

22.01.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako su roditelji dece naveli za medije, dečak je u više navrata pretio deci i nastavnicima škole.

OGLASILA SE ŠKOLA IZ SUBOTICE ZA REPUBLIKU: "Preuzeli smo sve iz svoje nadležnosti!"

Foto: printscreen/Google Earth, Shutterstock

Učenici i roditelji dece koja pohađaju Osnovnu školu "Sečenji Ištvan" u Subotici uznemireni su nakon što je učenik osmog razreda te škole "pretio da će pobiti ceo svoj razred, razrednog starešinu i nastavnicu hemije".

Dečak je nakon incidenta suspendovan, ali ga to nije zaustavilo da pretnje nastavi, pričali su za medije roditelji dece.

Međutim, za vreme suspenzije on je devojčici iz škole sa kojom se druži rekao da će "ih sve pobiti, i razrednog starešinu i nastavnicu hemije". Ne znam koliko su tačne tvrdnje da se nastava u četvrtak odvijala iza zatvorenih vrata, ali očigledno se nešto dogodilo ako su reagovali i policija i tužilaštvo. Svi znamo da dečak ima problema. Njemu je potrebna pomoć i spremni smo da pomognemo, ali ne možemo da dozvolimo da se ponovi, ne daj bože, "Ribnikar" - rekao je za Blic jedan od roditelja.

Republika

Foto: shutterstock

Pretnje nastavniku

Škola: Sve smo preuzeli

Nakon incidenta ekipa Republike je kontraktirala sa upravom ove škole kako bismo proverili šta je urađeno ovim povodom.

- Škola je nakon saznanja dobijenog od učenika, a u vezi sa razgovorom koji je bio van škole i koji se odnosi na navodne pretnje, preduzela sve iz svoje nadležnosti. Odmah smo pristupili sakupljanju informacija i postupanju po Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, te su naša saznanja prijavljena svim nadležnim organima u spoljašnjoj mreži - rekli su iz škole za Republiku i dodali:

- Uključili smo: Školsku upravu Sombor, MUP Subotica, CZSR Subotica , Dečji dispanzer Subotica. Preduzete su koordinirane aktivnosti škole i spoljašnje zaštitne mrežegde svako preduzima korake iz svoje nadležnosti. Škola je preduzela i preduzima sve potrebne mere da i dalje bude bezbedno mesto za sve.

U saopštenju su dodali da nemaju pravo iznositi podatke bilo kog učenika ili zaposlenog, jer bit ime kršili ljudska prava i prava na zaštitu podataka ličnosti.

Policija podnela prijavu protiv dečaka

Policija u Subotici podnela je danas krivičnu prijavu protiv učenika snovne škole "Sečenji Ištva" zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On je kako prenose mediji pretio učenicima i nastavnicima "da će ih pobiti".

Prijava je predata Višem javnom tužilaštvu u Subotici, koje je nadležno s obzirom da je reč o maloletniku.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading