VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO SE OGLASILO POVODOM SKANDALA I TEŠKE TRAGEDIJE U PORODILIŠTU U SREMSKOJ MITROVICI! Porodilja optužila lekara za nasilje, beba umrla!

Autor:

Vesti

19.01.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom, takođe prikuplja podatke i vrši sve potrebne provere radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima se desio predmetni događaj.

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO SE OGLASILO POVODOM SKANDALA I TEŠKE TRAGEDIJE U PORODILIŠTU U SREMSKOJ MITROVICI! Porodilja optužila lekara za nasilje, beba umrla!

Foto: Društvene mreže, Google Map

Porodilja Marica Mihajlović na poziv Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici dala je danas izjavu povodom tragedije koja ju je zadesila u Opštoj bolnici u ovom gradu, a Ministarstvo zdravlja uputilo je inspekciju u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica, u čijem porodilištu se porodila Marica Mihajlović, čija je beba nakon toga preminula, a ona, kako tvrdi, pretrpela teško psihičko i fizičko nasilje. 

O ovom slučaju se danas oglasilo i Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

- Povodom događaja koji se desio na Odeljenju akušerstva, Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, obaveštavamo vas, da Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici, prikuplja podatke i vrši sve potrebne provere, a radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima se desio predmetni događaj - navodi se u Tužilastvu, prenose beogradski mediji.

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom, takođe prikuplja podatke i vrši sve potrebne provere radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima se desio predmetni događaj.

Republika

Foto: Društvene mreže, Privatna arhiva

Marica Mihajlović

 

Lekar kog je porodilja optužila za nasilje, M. M., samoinicijativno se javio policiji i prijavio da se ne oseća bezbedno zbog komentara i objava na društvenim mrežama. Ovo dodatno komplikuje već složenu situaciju oko tragedije u bolnici.

Kao što smo ranije izvestili, Marica Mihajlović bila je samo nekoliko dana udaljena od najsrećnijeg trenutka u životu, ali kako je ispričala za Republiku, suočila se s pravim hororom. Umesto očekivanog radosti, na porođajnom stolu je doživela udarce, pretnje i vređanje, ne sluteći da će kući odvesti svoju bebu u kovčegu.

Dvanaestog januara primljena je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, kada je već prošla nedelja dana od njenog termina, a nije bilo znakova da će se poroditi. Sledećeg dana, nakon jutarnjeg pregleda, rečeno joj je da je plodova voda zamućena, te su započeli postupak indukcije. Međutim, budući da se nije dovoljno otvorila za prirodni porođaj, oko 17 časova joj je rečeno da će morati na carski rez. Od tog trenutka počinju najteži trenuci u životu ove mlade žene, obuhvaćeni neželjenim događajima.

- Sestrice su videle da ne mogu prirodno da se porodim. On je rekao da će mi uraditi carski rez u 17 sati, ali ja sam ga čekala još sat dok se nije pojavio. I tada mu sestre kažu da se ne dešava ništa, da ne mogu da se otvorim, ali je on insistirao da se sve nastavi "svojim tokom". Beba je bila mnogo visoko i nije mogla da se spusti u karlicu, a ja sam se otvarala presporo, otprilike pola centimetra na sat - vidno potresena priča majka bebe za Republiku.

Nakon sati mučenja na porođajnom stolu da na svet donese svoju devojčicu, Marica doživljava još jedan hladan tuš - jezivo akušersko nasilje od strane pomenutog doktora.

- Stavio mi je ruku na usta, uvrtao ruke, pretio mi je da će mi izbiti zube - rekla je neutešna Marica i dodala:

- Vređao me je i po nacionalnoj onovi, a rekao mi je i da će me udari i da ću imati dve lobanje. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading