INSPEKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA U BOLNICI U SREMSKOJ MITROVICI! Ispituje se slučaj smrti tek rođene bebe!

Autor:

Vesti

19.01.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo reagovalo dan nakon objavljivanja vesti na našem portalu!

INSPEKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA U BOLNICI U SREMSKOJ MITROVICI! Ispituje se slučaj smrti tek rođene bebe!

Foto: Privatna arhiva, Youtube/ Radio-televizija Vojvodine

ELENA NOVAKOV

Ministarstvo zdravlja uputilo je inspekciju u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica, u čijem porodilištu se porodila Marica Mihajlović, čija je beba nakon toga preminula. 

U ovoj bolnici je, kao što smo već objavili pokrenut je unutrašnji nadzor.

Kao što smo ranije izvestili, Marica Mihajlović bila je samo nekoliko dana udaljena od najsrećnijeg trenutka u životu, ali kako je ispričala za Republiku, suočila se s pravim hororom. Umesto očekivanog radosti, na porođajnom stolu je doživela udarce, pretnje i vređanje, ne sluteći da će kući odvesti svoju bebu u kovčegu.

Dvanaestog januara primljena je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, kada je već prošla nedelja dana od njenog termina, a nije bilo znakova da će se poroditi. Sledećeg dana, nakon jutarnjeg pregleda, rečeno joj je da je plodova voda zamućena, te su započeli postupak indukcije. Međutim, budući da se nije dovoljno otvorila za prirodni porođaj, oko 17 časova joj je rečeno da će morati na carski rez. Od tog trenutka počinju najteži trenuci u životu ove mlade žene, obuhvaćeni neželjenim događajima.

Sestrice su videle da ne mogu prirodno da se porodim. On je rekao da će mi uraditi carski rez u 17 sati, ali ja sam ga čekala još sat dok se nije pojavio. I tada mu sestre kažu da se ne dešava ništa, da ne mogu da se otvorim, ali je on insistirao da se sve nastavi "svojim tokom". Beba je bila mnogo visoko i nije mogla da se spusti u karlicu, a ja sam se otvarala presporo, otprilike pola centimetra na sat - vidno potresena priča majka bebe za Republiku.

Nakon sati mučenja na porođajnom stolu da na svet donese svoju devojčicu, Marica doživljava još jedan hladan tuš - jezivo akušersko nasilje od strane pomenutog doktora.

Stavio mi je ruku na usta, uvrtao ruke, pretio mi je da će mi izbiti zube - rekla je neutešna Marica i dodala:

Vređao me je i po nacionalnoj onovi, a rekao mi je i da će me udari i da ću imati dve lobanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dragana

20.01.2024 08:19

I ja imam najteži komentar Moj sin od 37 god.umro je na psihijatriji od trovanja lekovima koje mu je prepisao dr Jovanović Slaviša u Zaječaru osnovni uzrok smrti:I469 Institio kordis non specifiKata,ili trovanje lekovima.načelnica Filimonović kaže lekar mog sina nije adekvatno lečen ali je bio živ,a ovaj ga izlečio za groblje,tako je to u Zaječaru jači su i od predsednika Srbije