SLAŽEM SE SA PUTINOM I KIMOM, DOBRO JE BITI DOBAR S NJIMA: Tramp izjavom zapanjio svet, a tek šta je rekao za VIKTORA ORBANA!

Autor:

Svet

19.01.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najverovatniji budući kandidat republikanaca za novog predsednika SAD novim izjavama dodatno je raspirio mržnju kod demokrata i dela američkog stanovništva

SLAŽEM SE SA PUTINOM I KIMOM, DOBRO JE BITI DOBAR S NJIMA: Tramp izjavom zapanjio svet, a tek šta je rekao za VIKTORA ORBANA!

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp i Viktor Orban hoće da sarađuju

Amerikanci su u poslednje nešto više od tri godine vladavine Džozefa Bajdena ponovo umešali svoje prste u nekoliko ratova, a takva zapaljiva retorika postala je nešto svakodnevno u Beloj kući.

Sušta suprotnost retorici koju je imao ali i danas ima Donald Tramp, najverovatniji kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD.

Bivši lider SAD u razgovoru za Fox News potvrdio je teoriju da je Americi daleko bolje s njim na čelu nego sa Bajdenom jer on ne razmišlja o ratovima a i neće ih, odnosno da bi kao i u prethodnom mandatu vodio računa o unutarpolitičkim stvarima svoje zemlje.

Upitan da prokomentariše neke od najvažnijih svetskih lidera, Tramp je u svom stilu nahvalio svakog od njih, koje Zapad i Bajdenova administracija preziru.

Tako je Tramp istakao kako smatra da ima dobar odnos sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tramp i Putin zaista su imali pre nekoliko godina dobre odnose

"Slagao sam se sa Putinom. Znate, dobro je slagati se sa ljudima poput Putina. Razgovarao sam i sa Si Đinpingom. Imamo sjajan odnos. Da je Hilari Klinton pobedila, imali biste nuklearni rat sa Severnom Korejom i Kim Džong-unom. Slagao sam se i sa njim", rekao je Tramp.

Kandidat za predsednika SAD još jednom je istakao da bi u slučaju njegovog novog dolaska na vlast u roku od 24 časa zaustavio rat Rusije i Ukrajine.

Takođe, podsetio je i da je dobro slagati se s ljudima kao što je Kim Džong Un kako bi i on video da nisu svi neprijatelji njegove zemlje.

Osim njih, Tramp je komentarisao i mađarskog premijera Viktora Orbana.

"Pametan momak, briljantan momak, veoma poštovan", opisao je Tramp mađarskog premijera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading