DO 9 SATI ČAK 60.000 PRIJAVA ZA VAUČERE! Redovi ispred Pošti širom Srbije!

Autor:

Vesti

15.01.2024

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijave se podnose lično!

DO 9 SATI ČAK 60.000 PRIJAVA ZA VAUČERE! Redovi ispred Pošti širom Srbije!

Foto: Tanjug/ TARA RADOVANOVIĆ

Prijave za turističke vaučere u Srbiji do devet časova je podnelo 60.000 građana, rečeno je Tanjugu u Pošti Srbije.

Prijave se podnose na poštanskim šalterima, iznos na vaučerima je 10.000 dinara, deli ih se 100.000 a limit mesečnih primanja zaposlenih za ovaj vid subvencionisanog odmora je povećan na 80.000 dinara.

Prijavljivanje za vaučere za subvencionisani zimski odmor u Srbiji počelo je u ponoć na šalterima četiri ekspoziture Pošte Srbije koje rade 24 časa, gde su građani podneli popunjene prijave i prateću dokumentaciju, a nastavljeno je danas po otvaranju više od 1.500 ekspozitura, širom zemlje.

Kako se prijaviti?

Obrazac za prijavu, kao i izjava za starije od 65 godina, mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva turizma i omladine www.mto.gov.rs ili sajta Pošte Srbije www.posta.rs.

Prijava se podnosi lično, a uz nju je neophodno priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava. 

Za penzionere to je original penzijskog čeka, penzionerska kartica ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju, dok korisnici inostranih penzija stavljaju na uvid originalni dokument, overeni izvod, potvrdu i slično, koji izdaje banka sa teritorije Srbije, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju.

Stariji od 65 godina koji nisu penzioneri prilažu potpisanu izjavu da nemaju  pravo na penziju, zaposleni sa primanjima koja nisu veća od 80.000 dinara mesečno original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde visokoškolske ustanove o statusu studenta za tekuću godinu.

Subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima ne može se ostvariti u mestu prebivališta, a studenti ni u mestu studiranja.

Onima koji steknu pravo na vaučere resorno ministarstvo preko Pošte Srbije vaučere dostavlja na adresu kao vrednosno pismo.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading