SUTRA POČINJE PRIJAVA ZA JOŠ JEDNU VELIKU POMOĆ DRŽAVE! Evo koje grupe građana imaju pravo da se prijave za 10.000 dinara

Autor: D.B.

Vesti

14.01.2024

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada se više od 4.000 ugostitelja prijavilo za učešće u ovom programu.

SUTRA POČINJE PRIJAVA ZA JOŠ JEDNU VELIKU POMOĆ DRŽAVE! Evo koje grupe građana imaju pravo da se prijave za 10.000 dinara

Foto: pixabay.com

Od 15. januara, građani širom Srbije imaće priliku da se prijave za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor, a sve to mogu da obave na šalterima javnog preduzeća "Pošta Srbije". Ukupno će biti dostupno 100.000 vaučera u vrednosti od 10.000 dinara, a oni će moći da se iskoriste u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

Ko sve može da ostvari pravo na vaučere?

Pravo na vaučere imaće zaposleni sa primanjima do 80.000 dinara, nezaposleni, penzioneri, osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Ovo je značajan korak ka podršci najugroženijim društvenim grupama i podsticanju njihovog aktivnog učešća u turističkim aktivnostima.

Podrška ugostiteljima

Do sada se više od 4.000 ugostitelja prijavilo za učešće u ovom programu, a njihovi smeštajni objekti biće dostupni građanima koji žele da iskoriste vaučere. Takođe, otvoren je poziv i za ostale ugostitelje da se priključe akciji do kraja njenog trajanja. Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine, što pruža dovoljno vremena svima zainteresovanima da iskoriste ovu pogodnost.

Ova inicijativa Ministarstva turizma i omladine ima za cilj da podrži domaći turizam, da omogući građanima da upoznaju lepote naše zemlje i da doprinese ekonomskom razvoju različitih regiona. Svakako, očekuje se da će ova mera imati pozitivan uticaj na celokupnu turističku industriju Srbije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading