BORBA ZA MVP TITULU: Jokić gleda u leđa Embidu, ali Kamerunac sam sebe izbacuje iz trke?

Autor: P. Z.

Sport

14.01.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola bi vrlo lako mogao po treći put u karijeri da osvoji laskavu nagradu.

BORBA ZA MVP TITULU: Jokić gleda u leđa Embidu, ali Kamerunac sam sebe izbacuje iz trke?

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

NBA liga je objavila novu listu ovogodišnje MVP trke, a na njenom vrhu nije bilo promena.

Vodeći u trci za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone i dalje je centar Filadelfija Seventisiksersa i aktuelni MVP Džoel Embid.

Međutim, njemu za vratom diše dvostruki najkorisniji igrač lige i MVP prošlogodišnjeg velikog finala Nikola Jokić.

U ovom trenutku, Kamerunac u proseku beleži 34,6 poena, 11,8 skokova i šest asistencija po meču, dok Srbinova statistika glasi 25,5 poena, 11,7 skokova i 9,3 asistencije u proseku.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić i Džoel Embid

Međutim, postoji realna šansa da Embid sam sebe izbaci iz MVP trke, pošto je uoči ove sezone uvedeno pravilo po kome igrač mora da odigra najmanje 20 minuta na 65 utakmica kako bi bio kandidat za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone. Odnosno, svako ko se nada ovoj nagradi sme da ima najviše 17 propuštenih utakmica, a centar Filadelfije ih već ima deset.

Iza centarskog dua, na listi u MVP trci se redom nalaze još Šaj Gildžus-Aleksander, Luka Dončić i Janis Adetokumbo. Takođe, u Top 10 se nalaze još Džejson Tejtum, Domantas Sabonis, Entoni Dejvis, Tajriz Haliburton i Kavaj Lenard.

 

 

Podsetimo, prošle sezone je Nikola Jokić do pred sam kraj bio vodeći u MVP trci, ali je na kraju ovo laskavo priznanje završilo u rukama Džoela Embida, umesto u Džokerovim treći put uzastopno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading