DA JE VODA "PORASLA" JOŠ 30 CENTIMETARA, STOKA BI BILA POTOPLJENA: Najnovije informacije O ZAROBLJENIM ŽIVOTINJAMA na Krčedinskoj adi! Ekipa Republike prati spasavanje (FOTO, VIDEO)

Autor: D.B.

Vesti

09.01.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenu je izuzetno hladno što dodatno otežava posao upornim spasiocima.

DA JE VODA "PORASLA" JOŠ 30 CENTIMETARA, STOKA BI BILA POTOPLJENA: Najnovije informacije O ZAROBLJENIM ŽIVOTINJAMA na Krčedinskoj adi! Ekipa Republike prati spasavanje (FOTO, VIDEO)

Foto: Vladimir LUkic

Danas bi Javno preduzeće "Vojvodinašume" trebalo da evakuiše deo krda goveda i konja koja su već danima, zbog visokog vodostaja Dunava, ostala zarobljena na Krčedinskoj adi.

Akcija spasavanja je uveliko u toku 

U međuvremenu su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije životinjama odneli hranu čamcima i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi.

Ekipa portala Republika.rs nalazi se u Krčedinskoj adi, na lokaciji granica Gardenovačkog rita, odakle čamci kreću ka zarobljenim grlima. 

 

Kako saznajemo na licu mesta od spasilaca, da je voda porasla još 30 centimetara, stoka bi bila potopljena. 

Čamci koji trenutno idu kako bi stoci obezbedili hranu, do lokacije putuju oko 15 minuta.

Kako nadležni kažu, za sat vremena se očekuje dolazak skele, koja će deo stoke prebaciti na drugu stranu. Takođe, ono što dodatno otežava posao spasilaca jeste činjenica da mrak pada oko 16 sati, usled čega neće moći biti nastavljeno prebacivanje stoke. 

Kako nam prenose reporteri, na licu mesta je izuzetno hladno. 

Podsetimo, o celoj situaciji oglasio se i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović koji je istakao da se nada da će u što kraćem roku, sve životinje biti spasene. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading