NA NEPRISTUPAČNOM I RIZIČNOM TERENU, ALI MUP USPEO DO NJIH! Čamcima preneta hrana do životinja na Krčedinskoj adi!

Autor:

Vesti

08.01.2024

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da pruža pomoć životinjama na Krčedinskoj adi.

NA NEPRISTUPAČNOM I RIZIČNOM TERENU, ALI MUP USPEO DO NJIH! Čamcima preneta hrana do životinja na Krčedinskoj adi!

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u dogovoru sa vlasnikom, životinjama zarobljenim na Krčedinskoj adi odneli su hranu. 

- Na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, na dve odvojene lokacije koje su udaljene od obale 1,2 kilometra i 3 kilometra, Specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi - navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa vlasnikom, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviće da pruža pomoć životinjama na Krčedinskoj adi.

Podsećamo da su konji i krave ostali zarobljeni na Krčedinskoj Adi dok su pasli. Ova nezapamćena priča je privukla pažnju javnosti, a situacija je postala još ozbiljnija kada je rastući Dunav iznenada nadošao i opkolio ih.

Stočar iz Kovilja Milenko Plavšić izjavio je u subotu da mu ne dozvoljavaju da preveze svoje konje i goveda sa Krčedinske ade na kopno i rekao da će životinje u suprotnom uginuti jer nemaju mogućnost za ispašu i jer je vodostaj Dunava visok.

Plavšić je agenciji Beta rekao da je do 2018. godine sve bilo bez problema, da su konji i goveda boravli na Krčedinskoj adi na zemljištu koje je njegovo, a da su posle toga "počeli problemi koje je izazvao funkcioner Srpske napredne stranke iz okoline Inđije, sa svojim ljudima".

Dodao je da mu od 2018. godine do danas razni ljudi kradu sa Krčedinske ade krave, junad, telad, konje i naveo da je bio "stotinu puta na policiji", ali da nije bilo nikakvog efekta.

– Išao je sinovac 15. decembra, išao sam ja 31. decembra da prevezemo stoku, ali nam ne daju. Moje krave ja ne mogu da isteram! I skelu kojom sam prevozio stoku su mi uzeli – rekao je Plavšić.

 BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading