REPUBLIKA.RS NA LICU MESTA! Evo kakva je trenutna situacija u Krčedinskoj adi: PREDSTAVLJEN PLAN - USKORO POČINJE SPASAVANJE ŽIVOTINJA! (FOTO, VIDEO)

Autor: D.B.

Vesti

09.01.2024

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim informacijama, iz JP Vojvodine-šume, u toku je rad i planiranje akcije spasavanja-

REPUBLIKA.RS NA LICU MESTA! Evo kakva je trenutna situacija u Krčedinskoj adi: PREDSTAVLJEN PLAN - USKORO POČINJE SPASAVANJE ŽIVOTINJA! (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika

Više od stotinu krava i konja, zbog nabujalog Dunava, ostalo je zarobljeno na Krčedinskoj adi. Životinje su danima bile bez hrane, a niske temperature dodatno su pogoršale situaciju. 

Prema poslednjim informacijama, iz JP Vojvodine-šume, obećavaju da rade na akciji spasavanja. U međuvremenu pripadnici MUP-a su u dogovoru sa vlasnikom, životinjama odneli hranu, saopšteno iz MUP-a. Vatrogasci iz Novog Sada su takođe ponudili pomoć, a 12 udruženja za zaštitu životinja zahtevaju hitnu reakciju nadležnih.

 

Ekipa Srpskog telegrafa i portala Republika.rs takođe je na terenu, gde smo dobili najnovije informacije povodom akcije spašavanja. 

Kako kažu, u toku je planiranje akcije spasavanja, a ono što je neophodno, jeste dovlačenje pontona, odnosno skele, koja bi grla prevezla na najbezbedniji način. 

- Nije jednostavno zbog problematike grla, ali verujemo da će životinje biti bezbedno evakuisane - rekli su iz JP Vojvodine-šume. 

 

 

Podsetimo, Na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, Specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi.

O celoj situaciji, oglasio se i Milenko Plavšić, koji je očajan, jer ne može da pomogne svojim kravama i konjima. 

 

On je pokušao da prevede stoku sa ostrva dok je vodostaj još bio nizak, ali mu to nisu dozvolili.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading