ZAROBLJENIM KONJIMA NA KRČEDINSKOJ ADI DOSTAVLJENA HRANA! Za hrabre vatrogasce nema NIKAKVIH prepreka! (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

09.01.2024

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim informacijama, iz JP Vojvodine-šume, obećavaju da rade na akciji spasavanja.

ZAROBLJENIM KONJIMA NA KRČEDINSKOJ ADI DOSTAVLJENA HRANA! Za hrabre vatrogasce nema NIKAKVIH prepreka! (FOTO)

Foto: Printskrin/Instagram/MUP Srbije

Više od stotinu krava i konja, zbog nabujalog Dunava, ostalo je zarobljeno na Krčedinskoj adi. Životinje su danima bile bez hrane, a niske temperature dodatno su pogoršale situaciju. Vlasnik Milenko Plavšić, stočar iz Kovilja, apeluje na sve institucije da mu što pre pomognu da se krda spasu.

Republika

Foto: Printskrin/Instagram/MUP Srbije

Zarobljene životinje

 

Akcija spasavanja u toku

Prema poslednjim informacijama, iz JP Vojvodine-šume, obećavaju da rade na akciji spasavanja. U međuvremenu pripadnici MUP-a su u dogovoru sa vlasnikom, životinjama odneli hranu, saopšteno iz MUP-a. Vatrogasci iz Novog Sada su takođe ponudili pomoć, a 12 udruženja za zaštitu životinja zahtevaju hitnu reakciju nadležnih.

Teška situacija vlasnika

Milenko Plavšić je očajan, sa obale doziva svoje krave i konje, ali bez mogućnosti da im sam pomogne. On je pokušao da prevede stoku sa ostrva dok je vodostaj još bio nizak, ali mu to nisu dozvolili lokalni moćnici, koji mu već godinama prete i kradu mu stoku.

 

 

Krčedinska ada je poslednjih godina privlačila sve veći broj zaljubljenika u prirodu i fotografiju, ali sada, kada se našao u problemu, gotovo niko iz opštine i turističke organizacije Inđija, ga nije pozvao da pita kako može da pomogne.

Reakcija državnih institucija

Upravo zbog Milenkovih konja i krava, Vlada Vojvodine je obećala akciju spasavanja. JP Vojvodina Šume će, prema najavama, staviti brod i skelu na raspolaganje stočarima kako bi se životinje prevezle na sigurno. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da pruža pomoć životinjama na Krčedinskoj adi.

Na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, Specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi. Situacija je i dalje teška, ali akcija spasavanja je u toku.

Uz podršku državnih institucija i volontera, nadamo se da će se ova teška situacija uskoro rešiti, a životinje na Krčedinskoj adi biti spašene.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading