OTIŠLI DA PROVEDU DOČEK U VENECIJI, A PREŽIVELI PAKAO: Turistička agencija "IZGUBILA" dvoje putnika, i vratila se za Beograd BEZ NJIH: Evo šta se tačno desilo!

Autor: D.B.

Vesti

04.01.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvom scenariju se nisu nadali.

OTIŠLI DA PROVEDU DOČEK U VENECIJI, A PREŽIVELI PAKAO: Turistička agencija "IZGUBILA" dvoje putnika, i vratila se za Beograd BEZ NJIH: Evo šta se tačno desilo!

Foto: Tanjug/AP


Jedna turistička grupa doživela je neočekivanu situaciju tokom dočeka Nove godine u Veneciji. Dvoje putnika je nestalo nakon što su vodiči izgubili kontakt sa njima u dogovoreno vreme. Jelena J., jedna od putnica, otkrila je detalje o njihovom nestanku, dok je Aleksandar Seničić iz JUTA pružio objašnjenje o obavezama agencije u ovakvim slučajevima.

Seničić je istakao da agencija nije dužna da čeka putnike koji se ne pojave u dogovoreno vreme. Njena jedina dužnost je da ih izbriše sa spiska pri povratku na granici, a ne mora da ulazi u razloge njihovog nestanka. Odrasli putnici su samostalni u donošenju odluka, te agencija nema obavezu da se vrati po njih čak i ako se jave u međuvremenu.

Seničić je naveo da su slični slučajevi poput ovog u Veneciji uobičajeni, te da se dešava da se putnici isključe iz grupe i ne odazovu na pozive. Agencije obično čekaju određeno vreme na putnike, ali ukoliko se oni ne pojave, nastavljaju program kako ne bi ometale ostale putnike. Izuzetak su situacije sa maloletnicima, kada agencija preuzima dodatne obaveze.

Nestanak dvoje putnika u Veneciji izazvao je pometnju u turističkoj grupi koja se vratila za Beograd bez njih. Vodič je pokušavao da stupi u kontakt sa njima, ali bez uspeha. Ovo neobično iskustvo jasno pokazuje da se na putovanjima mogu dogoditi neočekivane situacije koje zahtevaju samostalno snalaženje putnika.

U zaključku, putovanja nose sa sobom određene rizike i odgovornosti kako za putnike, tako i za turističke agencije. Važno je da putnici budu svesni svojih obaveza i pridržavaju se dogovorenih pravila, kako bi se izbegle neprijatne situacije poput ove u Veneciji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading