"MAČKO, MOŽEŠ DA ME OKRENEŠ? JAKO SAM TE ZGOTIVIO": Devojka dobila šokantne poruke od stanodavca pa doživela nešto NEOČEKIVANO - Ovakvom raspletu se niko nije nadao!

Autor: D.B.

Vesti

31.12.2023

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je više ovakvih slučajeva.

"MAČKO, MOŽEŠ DA ME OKRENEŠ? JAKO SAM TE ZGOTIVIO": Devojka dobila šokantne poruke od stanodavca pa doživela nešto NEOČEKIVANO - Ovakvom raspletu se niko nije nadao!

Foto: Shutterstock

Jedna mlada devojka je nedavno podelila svoje iskustvo u vezi sa iznajmljivanjem stana na Karaburmi, istakavši da je nakon mesec dana boravka doživela stres zbog uznemiravanja od strane vlasnika stana.

Ona je istakla da je počela da dobija neprimerene poruke od stanodavca, što ju je nateralo da napusti stan istog dana. Kako bi upozorila druge devojke, odlučila je da podeli svoje iskustvo na društvenim mrežama, istakavši da agencija preko koje je pronašla stan nije adekvatno reagovala na njenu situaciju.


Vajber prepiska koju je devojka podelila javno prikazuje uporne poruke stanodavca, u kojima ju je nagovarao da se vidi sa njim i izražavao svoje simpatije prema njoj. Nakon što je devojka odbila njegove zahteve, on je nastavio sa porukama, čak predlažući da se sastanu po mraku kako bi rešili neke stvari oko stana. Devojka je istakla da je odmah kontaktirala agenciju kako bi prijavila ovaj incident, ali da oni nisu preuzeli odgovornost za situaciju.


Kada se obratila agenciji radi povraćaja depozita i predaje ključeva, devojka je dobila odgovor da agencija nije dužna da preuzme ključeve u ime vlasnika stana, te da je ona to morala da obavi lično. Takođe, agencija je istakla da depozit ostaje vlasniku stana budući da devojka napušta stan pre isteka ugovora. Ipak, devojka je najavila da će tužiti kako agenciju, tako i vlasnika stana.

Agent za nekretnine Davorka Tasić je istakla da agencije po zakonu nisu odgovorne za odnose između zakupca i zakupodavca. Njihova odgovornost se svodi na spajanje zainteresovanih strana i formiranje ugovora, dok se detalji poput ovakvih situacija retko regulišu ugovorom. Tasić je istakla da je devojka, ukoliko poseduje dokaze, u mogućnosti da podnese tužbu protiv vlasnika stana, kako parnično tako i krivično.

U zaključku, situacija u kojoj se našla ova mlada devojka predstavlja važno upozorenje za sve one koji iznajmljuju stanove putem agencija, ističući potrebu za pažljivim pristupom i zaštitom svojih prava u ovakvim situacijama.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading