NAKON OBJAVLJIVANJA PREPISKI SA STANODAVCEM, NA MREŽAMA NASTAO HAOS! Svi stali u zaštitu devojke koju je VLASNIK STANA VREĐAO! Oglasio se stručnjak: Tužite ih i debelo "udarite" po džepu

Autor: D.B.

Vesti

28.12.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci savetuju da je najbolje najpre potražiti stan, a onda tužiti gazdu ukoliko vas je nabilo koji način uznemiravao.

NAKON OBJAVLJIVANJA PREPISKI SA STANODAVCEM, NA MREŽAMA NASTAO HAOS! Svi stali u zaštitu devojke koju je VLASNIK STANA VREĐAO! Oglasio se stručnjak: Tužite ih i debelo "udarite" po džepu

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Jedan slučaj iznajmljivanja stana preko agencije izazvao je dosta pažnje kada je vlasnik stana počeo da šalje lascivne poruke devojci koja je iznajmila stan. Iako je devojka odmah reagovala i kontaktirala agenciju, oni su se ogradili od situacije i nisu bili spremni da joj vrate depozit. Situacija je pokrenula mnoga pitanja o pravima iznajmljivača i najmoprimaca, kao i o odgovornosti agencija za nekretnine.

Savet stručnjaka: Potražite pravnu pomoć i zahtevajte povrat depozita i odštetu

Stručnjak za nekretnine Kaća Lazarević ističe da je prvo što devojka treba da uradi jeste da potraži drugi stan i napusti trenutni što pre. Sa druge strane, depozit nije kod agencije već kod vlasnika stana, te bi devojka trebalo da se obrati advokatu i zatraži povrat novca uz pretnju tužbe. Lazarevićeva naglašava da agencija ne može garantovati za ponašanje vlasnika stana te da je u ovakvim situacijama najbolje potražiti pravnu pomoć i zahtevati odštetu zbog uznemiravanja i neugodnosti koje je pretrpela.

Ovaj slučaj je pokrenuo mnogo pitanja o pravima i odgovornostima u procesu iznajmljivanja nekretnina, te je važno istaći da je pravna zaštita dostupna osobama koje se nađu u sličnim situacijama. Uz podršku stručnjaka, kao što je Lazarevićeva istakla, postoji mogućnost da se ostvari povrat depozita i dobije odštetu za pretrpljeni stres i neugodnosti.

Ova priča ukazuje na važnost edukacije o pravima najmoprimaca i na potrebu za efikasnom zaštitom od uznemiravanja i neprimerenog ponašanja vlasnika nekretnina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading