TRENING IZVIĐAČKIH JEDINICA NA KOPAONIKU: Obuka Kopnene vojske u zimskim uslovima

Autor:

Vesti

03.01.2024

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova obuka predstavlja deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica, a izvodi se radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava.

TRENING IZVIĐAČKIH JEDINICA NA KOPAONIKU: Obuka Kopnene vojske u zimskim uslovima

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Foto:  

Pripadnici izviđačkih jedinica Kopnene vojske realizovali su na Kopaoniku raznovrsne sadržaje taktičke obuke u zimskim uslovima.

Ova obuka predstavlja deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica, a izvodi se radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava za realizaciju obaveštajnog obezbeđenja u operacijama Vojske Srbije.

Izviđači su, tokom obuke na planinskom terenu prekrivenom snežnim pokrivačem, uvežbavali taktičke radnje i postupke prilikom organizovanja izviđačkih patrola, prepada i zaseda, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji, uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje kojima su opremljene izviđačke jedinice Vojske Srbije.

Osim taktičke obuke, oni su prošli i kondiciranje u alpskom skijanju budući da je poznavanje skijaških tehnika neophodno za efikasno izvršavanje izviđačkih zadataka u zimskom okruženju.


Stalna obuka u različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, ključna je za očuvanje i unapređenje sposobnosti izviđačkih jedinica da izvrše sve namenske zadatke i obezbede pouzdane i proverene obaveštajne podatke, koji su od nemerljivog značaja za uspeh operacija Vojske Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading