SRPSKA PVO POJAČANA UBOJITIM RAKETNIM SISTEMOM! Uteruje strah u kosti, a evo i zašto!

Autor:

Vesti

03.01.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK-3 je opisan kao raketni sistem PVO srednjeg dometa zemlja- vazduh za upotrebu u svim vremenskim uslovima i presretanje različitih tipova vazduhoplovnih meta uključujući: borbene avione, krstareće rakete, taktičke rakete vazduh-zemlja, naoružane helikoptere, itd.

SRPSKA PVO POJAČANA UBOJITIM RAKETNIM SISTEMOM! Uteruje strah u kosti, a evo i zašto!

Foto: Youtube

U poslednjih sedam dana, Vojsci Srbije isporučena je druga baterija kineskog raketnog sistema PVO FK-3, koja je transportovana avionima kompanije Maximus Air Cargo.

Ovi avioni, modela An-124-100, sleteli su na vojni aerodrom Batajnica kako bi isporučili ovu važnu opremu.


Baterija FK-3 sastoji se od četiri lansirna vozila, komandnog mesta, kolimatorske stanice, osmatračko-akvizicijskog radara i radara za navođenje raketa, vozila za pretovar raketa i vozila logistike. Važno je napomenuti da je za sada kompletirana jedna baterija, dok su četiri baterije ukupno nabavljene.

Prva baterija ovog raketnog sistema javnosti je predstavljena 2022. godine na vojnom prikazu "Štit 2022" na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici. Posetioci su tada imali priliku da vide izloženu bateriju FK-3, koja je opisana kao raketni sistem PVO srednjeg dometa za upotrebu u svim vremenskim uslovima. Ovaj sistem može presretati različite tipove vazduhoplovnih meta, uključujući borbene avione, krstareće rakete, taktičke rakete vazduh-zemlja, naoružane helikoptere i druge.

U promotivnom materijalu FK-3 je opisan kao raketni sistem PVO srednjeg dometa zemlja- vazduh za upotrebu u svim vremenskim uslovima i presretanje različitih tipova vazduhoplovnih meta uključujući: borbene avione, krstareće rakete, taktičke rakete vazduh-zemlja, naoružane helikoptere, itd.


Ispruka druge baterije FK-3 predstavlja nastavak formiranja kupljenog raketnog diviziona koji će biti raspoređen radi optimalnog pokrivanja vazdušnog prostora Srbije u cilju teritorijalne PVO zemlje. Ovaj korak predstavlja važan deo jačanja odbrane zemlje i osiguravanja sigurnosti vazdušnog prostora.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading