NE BI NAM PALO NA PAMET DA GA ISKLJUČIMO, A MOŽEMO DA PREPOLOVIMO RAČUN! Pre nego zaspite uradite ovo i UŠTEDITE električnu energiju!

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušajte i uverite se!

NE BI NAM PALO NA PAMET DA GA ISKLJUČIMO, A MOŽEMO DA PREPOLOVIMO RAČUN! Pre nego zaspite uradite ovo i UŠTEDITE električnu energiju!

Foto: shutterstock, eps

Kada razmišljamo o potrošnji električne energije, često prva asocijacija idu ka bojleru ili šporetu. Međutim, maleni aparat poput rutera za internet takođe može značajno da doprinese računu za struju.

Energetska efikasnost rutera

Kada biramo ruter, trebalo bi da obratimo pažnju na njegovu energetsku efikasnost. Važno je izabrati model sa najmanjom mogućom potrošnjom energije kako u radu, tako i u stand-by modu. Preporučljivo je odabrati ruter sa mogućnošću isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi, naročito ako koristi telefonsku liniju. Iako ruter ne troši više struje od drugih uređaja, isključivanje kada nije potreban može značajno doprineti uštedama.

Iako ruter za internet ne troši više struje od frižidera ili drugih uređaja, preporučljivo je isključiti ga kada nije u upotrebi kako bi se doprinele uštede.

Iako nam ruter za internet možda ne izgleda kao uređaj koji bi mogao značajno da utiče na račun za struju, njegova energetska efikasnost i način korišćenja mogu imati značajan uticaj na ukupnu potrošnju električne energije. Stoga, sledeći put kada birate ruter, obratite pažnju na njegovu energetsku efikasnost i mogućnosti isključivanja kako biste doprineli uštedama energije i novca.

Pokušajte da primenite ovaj metod, i uštedite na električnoj energiji. Već narednog meseca osetićete razliku. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading