MNOGI CEO ŽIVOT POGREŠNO KADE KUĆU: Svi zaboravljaju jednu BITNU stavku koja čini ČUDA za celu porodicu!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

03.01.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeći put tokom kađenja uradite i ovu bitnu stavku.

MNOGI CEO ŽIVOT POGREŠNO KADE KUĆU: Svi zaboravljaju jednu BITNU stavku koja čini ČUDA za celu porodicu!

Foto: Shutterstock

Kađenje tamjanom, poznato kao "beli dim", ima za cilj uklanjanje neželjenih sila iz hrišćanskog doma. Veruje se da tamjan donosi dobro zdravlje ukućanima, te se preporučuje kađenje doma iz ovog razloga. 

U Starom Zavetu se pominje prinošenje "čiste žrtve" i kađenje kao deo verskih obreda. Hrišćani su razumeli kađenje tamjanom kao deo svetog pričešća. Kađenjem, vernici iskazuju svoje molitve Gospodu i primaju osvećenje.


Kandilo, svećnjak koji se koristi prilikom kađenja, simbolizuje svetlost Hristove nauke i života svetitelja. Ono takođe podseća ukućane da žive čistim i svetlim životom. Paljenje kandila prilikom praznika i nedeljom je obavezno, a njegova svetlost ima pozitivan uticaj na atmosferu i raspoloženje ukućana.

Republika

Foto: pixabay.com

Tokom kađenja kuće mnogi ne znaju da je potrebno izgovarati molitvu

Kako pravilno okaditi kuću 
 

U kadionicu treba da stavite malo briketa, a preko njega nekoliko zrna tamjana. Upalite šibicom ili upaljačem, a kada počne da gori, započnite molitvu. Kadionicu treba da držite u desnoj ruci i njome pokretima ruke činite znak krsta. Kadite ukućane od nastraijeg do najmlađem, a nakon čina kađenja stavite kadionicu na neko posebno mesto u kući. Briket i tamjan simbolizuju ljubav prema veri i toplotu duše domaćina, dok miris tamjana simbolizuje blagodat Svetog Duha.

Prema ovome, jasno je da mnogi od nas zaboravljaju molitvu prilikom čina kađenja kuće, a veruje se da je to jedno od bitnijih stavki. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Goca

03.01.2024 18:14

Tamnjan je primarno dezinfekciono sredstvo.