''OTIŠLO JE CELO JEDNO ŠKOLSKO ODELJENJE!'' Ispovest dece POBEDNIKA - koja su iza sebe ostavila zloćudnu bolest i čiji je svaki dan borba, a on je njihov ANĐEO ČUVAR! (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.01.2024

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca koja su pobedila rak i deca koja ceo život žive sa problemom, a svaki dan pobeđuju u ispovesti za Republiku otkrili su kako je izgledala njihova teška borba i koje su im želje za Novu 2024. godinu.

''OTIŠLO JE CELO JEDNO ŠKOLSKO ODELJENJE!'' Ispovest dece POBEDNIKA - koja su iza sebe ostavila zloćudnu bolest i čiji je svaki dan borba, a on je njihov ANĐEO ČUVAR! (VIDEO)

Foto: Republika

Ivan Petrović iz Obrenovca, Deda Mraz ili anđeo na zemlji, kako ga zovu oni koji ga poznaju i u čije živote je upotpunio smehom i radošću, je neko velikog srca, iskrene i čiste duše, neko kome nije teško ni u najtežim trenucima da bude uz one kojima je to najpotrebnije i obezbedi im sve što će njihovu životnu borbu olakšati.

Stefan Bunijevac je pre tri godine, nažalost, izgubio svoju životnu bitku, nakon čega je Ivan odlučio da osnuje Humanitarno udruženje ''Stefan Bunijevac'' sa željom da sačuva uspomenu na njega i pomogne deci koja su obolela od kancera, ali okuplja i decu koja imaju retke bolesti, kao i ljudima koji su socijalno ugroženi.

Republika

Foto: Republika

Ivan Petrović, osnivač Humanitarnog udruženja Stefan Bunijevac

Kako je rekao za naš portal, otkako je počeo da volontira na dečijoj onkologiji, veliki broj njih je nažalost, izgubilo životnu borbu.

- U Srbiji svakoga dana jedno dete oboli od kancera, a jednom nedeljno jedno dete izgubi bitku.

Sa suzama u očima, rekao nam je i koliko dece koje je poznavao i sa kojima je svakoga dana bio u njihovim najtežim trenucima je preminulo, kao i kako se izborio sa svim gubicima.

- Otišlo je jedno celo školsko odeljenje. Nemam odgovor na to, mogu samo bogu da se zahvalim što kada je nekad baš teško, da se izvučem, verovatno jer pogledam u decu koja su ostala kraj mene, jer oni su mi jedina svetla tačka u svemu ovome - rekao nam je Ivan.

Republika

Foto: Republika

Deca pobednici

Aleksandar, Jovan, Martin, Petra i Vukašin su pobednici, deca borci. Aleksandar, Jovan i Martin su pobedili najzloćudniju bolest, a Petra i Vukašin, ceo život se bore sa problemom sa kojim su naučili da žive i svaki dan pobeđuju sebe i bolest koju imaju.

O tome kroz šta su sve prošli i kroz šta prolaze ispričali su za naš portal, a kako ističu, najveću zahvalnost osećaju prema svojim roditeljima i Ivanu, koji je tu za njih svakodnevno i koji im je sada već, i član porodice.

Ispovest dece pobednika pogledajte u videu na početku teksta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading