OVA "PROLEĆNA" ZIMA NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE: Nišlija izašao u šetnju, a ono što je zatekao pored kuće ga ostavilo BEZ TEKSTA - Evo šta su prouzrokovale temperature u plusu

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije retka pojava kada su zimski meseci topli.

OVA "PROLEĆNA" ZIMA NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE: Nišlija izašao u šetnju, a ono što je zatekao pored kuće ga ostavilo BEZ TEKSTA - Evo šta su prouzrokovale temperature u plusu

Foto: RINA

U Nišu, visoke temperature u decembru su izazvale neobičan prizor - maline na granama usred zime. Na temperaturi od +17 stepeni, maline su počele da rastu na polu-divljoj sadnici koja se nalazi u dvorištu napuštene kuće pesnika Branka Miljkovića.

Iako su maline poznate po tome da rađaju nakon leta, ova vrsta malina nije takva. Ona raste u dvorištu kuće koju je nekada posedovala porodica Miljković, a danas je napuštena. "Ova malina nije neka posebna sorta, već raste u napuštenom dvorištu kuće pesnika Branka Miljkovića. Žena koja je kupila kuću od porodice Miljković preminula je još davne 1955. godine i ovde niko ništa ne gaji. Mi koji prolazimo tu uživamo u prizoru", izjavio je Boško Šarenac za Niške Vesti.

Branko Miljković i njegova kuća

Tokom Drugog svetskog rata, pesnik Branko Miljković je često boravio u ovoj kući. Danas, kuća je prepuštena zubu vremena, ali priroda neumorno nastavlja da živi i raste čak i usred zime, iznenađujući prolaznike malinama koje su se pojavile na grani.

Ovaj neobičan prizor definitivno budi interesovanje među lokalnim stanovništvom i podseća nas na snagu prirode i njenu sposobnost da nas iznenadi čak i u najneočekivanijim trenucima.

Podsetimo, malina zri krajem juna i početkom juča meseca, ali verujemo da se ovaj domaćin obradovao jer je pred Novu godinu imao priliku da se zasladi ovom slatko-kiselom voćkom. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading