"JADNIK SI AKO NOSIŠ ČIZME" Novi statusni trend hara srpskim školama - ovoga je bilo među decom i 90-ih, sad je još gore!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

22.12.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj fenomen je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama, a mnogi su izneli svoje mišljenje o ovoj pojavi.

"JADNIK SI AKO NOSIŠ ČIZME" Novi statusni trend hara srpskim školama - ovoga je bilo među decom i 90-ih, sad je još gore!

Foto: Shutterstock

U poslednje vreme, pojedini roditelji u Srbiji su zatečeni novim trendom koji je zahvatio neke škole. Naime, učenici tvrde da je postalo sramota nositi čizme zimi, te da su "u trendu" samo oni koji se odlučuju za patike čak i po hladnom vremenu.

Ovaj fenomen je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama, a mnogi su izneli svoje mišljenje o ovoj pojavi.


Jedna korisnica društvene mreže X (Tviter) podelila je svoje iznenađenje nakon što je čula od svog brata, koji pohađa srednju školu, da je postalo neprihvatljivo nositi čizme zimi. Ova objava izazvala je lavinu komentara, a mnogi su bili šokirani novim trendom, dok su se drugi setili sličnih situacija iz prošlosti.

 

 


Prema tvrdnjama korisnika društvene mreže, ovaj trend važi isključivo za dečake, dok je za devojčice situacija drugačija. Takođe, među učenicima je postalo neprihvatljivo nositi kapu i šal, a čak je bilo i slučajeva gde su se đaci stideli da koriste kišobrane.

Mnogi roditelji su izrazili svoje nezadovoljstvo ovim trendom, ističući da je važnije da deca budu adekvatno obučena za hladno vreme, nego da se pridržavaju modnih trendova. Sa druge strane, postoje i mišljenja koja podržavaju ovakav stav, ističući da temperature u Srbiji nisu toliko niske da bi deca morala nositi čizme umesto patika.

U svakom slučaju, novi trend u srpskim školama izaziva kontroverzne reakcije među roditeljima, đacima i javnošću. Činjenica da se deca osećaju pritiskom da prate modu čak i po hladnom vremenu, izaziva zabrinutost i postavlja pitanje gde je granica između trendova i zdravog razuma.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading