UBACITE NEKOLIKO LISTOVA OVOG ZAČINA U MAŠINU: Odeća neće biti IZBLEDELA I STARA - trik koji se prepričava!

Autor: N.J.

Lifestyle

20.12.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo morate isprobati i uveriti se u pozitivne efekte!

UBACITE NEKOLIKO LISTOVA OVOG ZAČINA U MAŠINU: Odeća neće biti IZBLEDELA I STARA - trik koji se prepričava!

Foto: Shuttersock

Iskoristite biber u veš mašini

Mnogi se iznenade kada saznaju da lovorov list može imati korisnu ulogu u pranju odeće. Inače, ovaj neverovatan začin znatno doprinosi u kulinarstvu. Ali, malo ko zna da ima značajnu ulogu u čuvanju boje odeće. Ipak, dobrobiti ovog začina su mnogobrojni i možete ga koristiti za tu svrhu. Najbolji način je da stavite lovorov list direktno u bubanj mašine sve zajedno sa odećom koju perete.

Ipak to nije jedini način!

Drugi pristup je da iskoristite listove lovora na sledeći način. Da biste oživeli boje svojih odevnih predmeta, trebaće vam šaka listova lovora, voda i soda bikarbona. Sve to možete pripremiti veoma jednostavno. Stavite lovorovo lišće u lonac. Optimalno je koristiti 10 listova lovora. Zatim dodajte četiri kašike sode bikarbone i vodu. Otprilike neka voda prekrije listove. Lonac stavite na ringlu da se voda greje, i kada počne da vri, kuvajte najmanje 30 minuta uz povremeno mešanje.

Foto: pixabay.com

Da biste oživeli boje svojih odevnih predmeta, trebaće vam šaka listova lovora, voda i soda bikarbona

Nakon što je prošlo 30 minuta kuvanja, ostavite tu tečnost da se ohladi u potpunosti. Svu odeću koja je izgubila svoju boju ostavite u toj smesi tačno 24 sata. Sutradan operite odeću u mašini ili ručno i primetićete razliku - vaši odevni predmeti više neće biti kao da su nošeni godinama.

Ovaj jednostavan postupak oživljavanja boja odevnih predmeta lovorovim lišćem može biti koristan trik za osvežavanje garderobe i produžavanje veka trajanja omiljenih komada. Osim toga, ova metoda je prirodna, što je dodatni plus za sve ljubitelje ovakvih rešenja. S obzirom na to da su prirodni načini održavanja sve popularniji, ovo je sjajan način da iskoristite svojstva lovora i istovremeno osvežite svoju odeću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading