ZA EKSKURZIJU SKORO 100.000 DINARA! Rodtelji šokirani cenom maturskog putovanja: "DA LI JE OVO REALNO?" (FOTO)

Autor:

Vesti

20.12.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Školama u Srbiji već pristižu prve ponude za putovanja, ali cene su ostavile roditelje u neverici.

ZA EKSKURZIJU SKORO 100.000 DINARA! Rodtelji šokirani cenom maturskog putovanja: "DA LI JE OVO REALNO?" (FOTO)

Foto: printsrkin, Shutterstock

Kraj prvog polugodišta u školama u Srbiji već je iza ugla, a ponude za ekskurzije, naročito maturske, počele su da pristižu i nikada nisu bile veće! Roditelji za jedno putovanje moraju da podignu kredit, jer su cene preko prosečne plate. 

Tako su na društvenim mrežama nezadovoljni roditelji podelili vrtoglavu cifru od 95.900 dinara koliko moraju za plate za putovanje do Praga i Budimpešte učenici Treće beogradske gimnazije. 

- Da li je ovo realno - pitaju se besni roditelji.

Republika

Foto: printsrkin

Ponuda Treće beogradske gimnazije

Ni rekreativne nastave ništa jeftinije

Mnogo je nezadovoljnih roditelja podelelilo zaprepašćujuće sume koje su morali da daju na ekskurzije i rekreativne nastave svoje dece.

Tako je jedno noćenje u Nišu koštalo gotovo 30.000 dinara, a blizu 50.000 dinara putovanje za decu u osnovnoj školi. 

Rekreativna nastava za decu 3. razreda na Zlatiboru, 6 dana, 5 noći, 44.900 dinara. Ekskurzija 8. razred 2 dana, 1 noćenje 29.560 dinara i to u Nišu! Preko noći nam je škola dala ankete i deca su bila već u oktobru. U roku od 4 dana su deca poslata put Zlatibora i Niša - navela je jedna majka. 

"Kao do Njujorka"

Nedavno smo pisali i nezadovoljstvu roditelja cenama izleta u predškolskim ustanovama.

Državni vrtić na Banovom brdu šalje decu na jednodnevni izlet u Topolu sredinom oktobra za oko 5.000 dinara. Većina dece ide na ove izlete, moje dete je jedno od retkih koje neće ići zbog previsoke cene. Smatram da je preskupo da se daje 5.000 dinara za izlet za petogodišnje dete. Detetu od pet godina je bitno da je sa svojim društvom, nije bitno gde, a ne da pljačkaju roditelje - kaže izrevoltirana majka.

U isto vreme, jedna novobeogradska osnovna škola nudila je izlet u trajanju od jednog dana za decu nižeg školskog uzrasta od čak 9.000 dinara.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading