PACOVA IMA, A SALVETE NEMA! SLIKA I PRILIKA PEKARE ''EM'': Objekti poznatog lanca za prodaju peciva svako malo dospeju u žižu javnosti

Autor:

Vesti

19.12.2023

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak se brzo proširio na mrežama i na njemu se video pacov kako šeta po pultu na kom je ostala neprodata hrana!

PACOVA IMA, A SALVETE NEMA! SLIKA I PRILIKA PEKARE ''EM'': Objekti poznatog lanca za prodaju peciva svako malo dospeju u žižu javnosti

Foto: foto b jovanovic

Pekara "Em" na uglu Kosovske i Nušićeve ulice u Beogradu (ima ih još nekoliko u glavnom gradu), našla se u žiži prethodnih dana kada je snimljena gozba pacova u vitrini s pecivom. Nakon što je snimak osvanuo na društvenim mrežama, lokal je brže-bolje zatvoren, ali je nekoliko dana kasnije ponovo počeo da prima mušterije.

U međuvremenu, na vratima se pojavilo obaveštenje da će pekara biti zatvorena zbog deratizacije i dezinfekcije.

Podsetimo, snimak se brzo proširio na mrežama i na njemu se video pacov kako šeta po pultu na kom je ostala neprodata hrana, dok je drugi bio pored kase, kao da mu kuca račun.

Foto: foto b jovanovic

Pekara ''EM''

- Poštovani potrošači, objekat je zatvoren zbog dodatne deratizacije i dezinfekcije. U poslovnom prostoru se redovno radi deratizacija i dezinfekcija. Izvinjavamo se našim potrošačima - pisalo je kasnije u obaveštenju.

NE ZNAJU KAKO

Biljana Marković, vlasnica pekare "Em", rekla nam je da ne zna kako se ovo desilo.

- Nemam društvene mreže i tek u ponedeljak ujutru su mi poslali snimak. Niko nije želeo da se ovo desi. Dok su radnice bile u radnji, pacova nije bilo i zaista ne znamo kako su oni ušli. Nedavno smo uradili deratizaciju, koja je obavezna na svakih šest meseci. Ovu smo uradili čak i ranije jer nam je oko Nove godine isticala prethodna. Nažalost, eto oni su nekako ušli. Juče smo pretražili ceo objekat i nismo ih našli, ne znamo ni kako su izašli - rekla je Biljana Marković.

Neprijatno joj je što se priča našla u medijima, ali ističe da nije kriva.

Ovo, međutim, nije bio prvi put da smo pisali o ovom lancu pekara. Naime, ko kupi burek u pekari "Em" masne ruke može da briše samo o pantalone. Da, baš tako, s obzirom na to da uz burek, inače nimalo jeftin i ne baš zavidnog kvaliteta, nećete dobiti ni jednu jedinu salvetu. Nezavisno od toga da li jedete u pekari ili nosite.

Teško da postoji veće nepoštovanje potrošača. Povod za pomenuti tekst o salvetama bilo je to što se novinar Srpskog telegrafa jednom prilikom prevario i svratio na burek u pekaru "Em" u Kosovskoj ulici, pošto je blizu redakcije. I evo kako je sve to izgledalo...

AKO BAŠ TREBA...

U vitrini dva parčeta bureka, uzimamo prazan, radnica pita gde ćete jesti, kažemo ono čuveno: "Za ovde." Dobijamo tanjir, viljušku i nož, ali salvete nigde. Prođe neko vreme, čekamo, da ne bude da se odmah bunimo, možda je žena slučajno zaboravila da nam da salvetu. Mada, upečatljivo je da salveta nema na pultu, kao u većini drugih pekara. Dakle, teško da je slučajno. I ispostaviće se da nije.

- Izvinite, a zašto uz burek niste dali i salvetu, kako ljudi da obrišu ruke od masnog bureka - pitamo prodavačicu.

- Aha, pa dobro, ako vam baš treba - mrmlja ona i odnekud vadi jedan papirni ubrus, tanak kao flis-papir, nije to salveta, nego oni listići papira koji se prodaju na 100 ili više komada u kutiji.

- Pa šta da radimo s ovim ili dajte više ili dajte neku normalnu salvetu - kažemo.

- Jes, da ne bi davala, uzimate po šest komada, zato smo i sklonili - objašnjava nam konačno ono što smo i sami mogli da naslutimo.

Dakle, uzimamo mi potrošači po šest salveta. Ej, po šest! Sram nas bilo! A što preskupo plaćamo burek koji nam prodajete hladan (i nikakav ako je dozvoljeno izneti lični utisak) to nikom ništa. Toliko o poštovanju onih od kojih živite...

Preko noći sve skuplje 20-30%

A sad da se vratimo još nekoliko meseci unazad, kada smo prvi put objavili tekst o lancu pekara "Em", kojih ima nekoliko na raznim lokacijama u Beogradu. Dve su, recimo, u Kosovskoj ulici, jedna u ulici 27. marta... Bukvalno preko noći, u ovim pekarama je sve poskupelo 20-30 odsto, pa i više. Nastavio se takav trend i posle toga, pa smo, između ostalog, došli do cena kojih se ne bi postideli ni mnogo luksuzniji objekti.
Nema tako više u "Em" pekarama šanse da se bilo šta doručkuje bez 200 dinara (ako uključite i jogurt). Nisu oni, naravno, jedini, ali obilaskom desetak pekara u centru Beograda i upoređivanjem cena utvrdili smo da su nedvosmisleno u samom vrhu po skupoći.

U parčetu od 263 grama ima svega 20 grama mesa

Proteklih meseci, podsetimo, u Potrošačkoj patroli smo u nekoliko navrata pisali o bezobrazluku u raznim pekarama. Među proizvodima koji su najviše poskupeli svakako su pekarski, a kada smo u emisiji "Potrošačka patrola" analizirali sastav bureka rezultati su bili poražavajući. Ispostavilo se, naime, da su količine nadeva, sira i mesa pre svega, tek 20 ili 30 40 grama u parčetu bureka od 250-300 grama. Treba li uopšte reći, među najgorima se pokazao burek iz "Em" pekare, koji je u parčetu od 263 grama bureka s mesom imao svega 20 grama mesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading