ČOVEK SE OTROVAO OD MINERALNE VODE: Coca Cola se OGLASILA nakon ovog slučaja!

Autor:

Vesti

07.11.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozoravalo se i na druga pića, te spominjalo loše održavanje u postrojenju u kojem se ona pune.

ČOVEK SE OTROVAO OD MINERALNE VODE: Coca Cola se OGLASILA nakon ovog slučaja!

Foto: Shutterstcok

Društvenim mrežama, kao i po raznim grupama za dopisivanje u ponedeljak su počele da cirkulišu poruke o trovanju mineralnom vodom, koju distribuira Coca Cola, a incident je zabeležen u Hrvatskoj. Tek u utorak ujutro stigle su potvrde institucija.

- Svesni smo izolovanog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim telima - stoji u saopštenju za medije iz kompanije Coca-Cola HBC Hrvatska u utorak, dan nakon što je na društvenim mrežama zavladala opšta panika o slučajevima trovanja nakon pijenja mineralne vode Römerquelle u Rijeci.

Spominjali su se slučajevi iz cele Hrvatske, upozoravalo se i na druga pića, te spominjalo loše održavanje u postrojenju u kojem se ona pune.

Nažalost, poruka se pokazala delimično tačna i to u delu slučaja trovanja. Jedan slučaj u Rijeci zabeležen je prošle subote, 4. novembra, te je odmah provedena istraga.

PU primorsko-goranska je 4. novembra ove godine primila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića u ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke te je prevezena u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće lekarske pomoći - saopšteno je iz hrvatske policije.

O tome, sve dok panika nije zahvatila velik broj ljudi, nisu nikoga obavestili na svojim stranicama. Koliko su povrede ozbiljne, svedoči i podatak da je povređeni muškarac i dalje u bolnici.

- On je sad stabilno, a sve oko okolnosti događaja koji su doveli do njegove ozljede je preuzela policija - rekao je za 24sata.hr Alen Ružić, direktor KBC-a Rijeka.

Sve je prijavljeno, a na terenu je i Javno tužilaštvo.

- Sanitarna inspekcija Tužilaštva odmah po primanju obaveštenja Policijske uprave primorsko-goranske, Ministarstva unutrašnjih poslova, obavljen je uvid iz svoje nadležnosti. Inspekcijski postupak je u toku - odgovorili su iz inspekcije.

U drugim policijskim upravama u poslednjih nekoliko dana nisu zabeležili ovakve slučajeve, no slična situacija bila je pre nekoliko meseci takođe u Rijeci.

Budući da je ovakav slučaj zabeležen kod suseda, poslata su pitanja na kompaniji sa poslovnicom u Srbiji, a njihov odgovor vam prenosimo u celosti:

- U portfoliju naše kompanije na tržištu Srbije nemamo proizvod Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, koji je povezan sa trenutnim slučajem u Hrvatskoj. Iskreno se nadamo brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj u Hrvatskoj.

Kvalitet i bezbednost naših proizvoda uvek su bili i ostaju ključni prioritet kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading