SRPKINJE POLEĆU KA EVROBASKETU: Devojke uverene u siguran start

Autor:

Sport

07.11.2023

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranice Marine Maljković na početku kvalifikacija za EP 2025. igraju protiv Ukrajine.

SRPKINJE POLEĆU KA EVROBASKETU: Devojke uverene u siguran start

Foto: fiba.basketball

Košarkašice Srbije započeće u četvrtak pohod ka Evrobasketu 2025. godine. Izabranicama Marine Maljković prve protivnice biće Ukrajinke u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu od 18časova uz besplatan ulaz. To je prva od dve utakmice u prvom prozoru za  naše devojke koje će u nedelju gostovati u Skoplju Severnoj Makedoniji.

Foto: Starsport

Marina Maljković

Srbija je u kvalifikacionoj G grupi, a pored Ukrajine i Severne Makedonije, za protivnika će imati i selekciju Portugala. Evropsko prvenstvo 2025. igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji, a plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija. Naše reprezentativke uverene su da će se one naći među tim selekcijama.

- Nemamo mnogo vremena za pripremu pa koristimo svaki trening da pomognemo devojkama koje su prvi put sa nama da se što brže upoznaju sa sistemom Marine Maljković. Ukrajina je dobar protivnik, sa možda jednim od najdominantnijih bekova u Evropi. Moramo da zaustavimo njihovu brzu igri i to je upravo ono na čemu radimo. Sa Makedonkama se nismo susretale do sad i nemamo mnogo informacija o njima, pa mislim da ćemo se više koncentrisati na našu igru i ono što se od nas traži - poručila je Nevena Jovanović.

Zadovoljstvo zbog novog okupljanja i nove reprezentativne akcije nije krila ni Saša Čađo.

- Pripreme su zahtevne jer opet imamo mnogo novih lica i trebamo da se uklopimo svi zajedno u Marinin sistem. Svi znamo da kad se dođe u reprezentaciju, tu se radi najviše i najbolje. U svaku utakmicu moramo da uđemo jako jer ovo su i mini pripreme za ono što nas čeka u februaru. Utakmice neće biti lagane. Treba izaći hrabro i boriti se svaki minut kao i do sada u svakoj utakmici i sigurna sam da rezultat neće izostati - dodala je Čađo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading