OVO JE PUT SRBIJE DO PARIZA: Košarkašice saznale protivnice u kvalifikacijama za OI

Autor:

Sport

06.10.2023

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranicama Marine Maljković neće biti uopšte lako.

OVO JE PUT SRBIJE DO PARIZA: Košarkašice saznale protivnice u kvalifikacijama za OI

Foto: Starsport

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje će biti održane naredne godine u Parizu, protiv Brazila, Australije i Nemačke, odlučeno je žrebom u Šopronu. Naše devojke su žrebane iz trećeg šešira, a u izvlačenju su učestvovale nekadašnja srpska igračica Jelena Bruks i bivša mađarska reprezentativka Lenka Kiš.

Izabranice Marine Maljković će svoj turnir igrati u Rio de Žaneiru. Takođe, na kvalikacionom turniru u Ksianu će pored Kine igrati i Novi Zeland, Francuska i druga selekcija iz američkih pretkvalifikacija. U Antverpenu će se za nastup na OI u Parizu boriti selekcije Belgije, Senegala, Nigerije i SAD. U Šopronu će igrati Mađarska, Španija, Japan i prva selekcija iz američkih pretkvalifikacija. Naime, poslednje dve reprezentacije koje će učestvovati na ovim turnirima biće poznate posle američkih pretkvalifikacija koje će biti odigrane od 9. do 13. novembra.

Foto: KSS

Marina Maljkovič

Podsetimo, direktan plasman na OI već su obezbedile SAD kao svetski šampion i Francuska kao domaćin Olimpijskih igara. Ove dve reprezentacije igraće kvalifikacione turnire bez takmičarskog značaja, pa će iz njihovih grupa vizu za OI obezbediti još po dve selekcije, dok će iz preostale dve grupe plasman obezbediti po tri nacionalna tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading