"LAVICE" SAZNAJU RIVALE: Evo KAKO do Olimpijskih igara!

Autor:

Sport

18.09.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije u Šopronu će dobiti rivala u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

"LAVICE" SAZNAJU RIVALE: Evo KAKO do Olimpijskih igara!

Foto: FIBA

Košarkašice Srbije

Žreb za ženske olimpijske kvalifikacione turnire koji će se igrati 2024. godine, pred Olimpijske igre u Parizu, održaće se 5. oktobra od 19.30 sati u mađarskom Šopronu, objavila je FIBA.

 

 

Domaćini četiri turnira, koji će biti odigrani 2024. godine, biće Antverpen, Rio de Žaneiro, Šopron i kineski Ksian. Reprezentacije domaćini igraće u ova četiri grada.

U žrebu će se naći 16 nacionalnih timova sa svih kontinenata.

Iz Evrope, za olimpijsku vizu će se takmičiti Srbija, Belgija, Francuska, Nemačka, Mađarska i Španija, iz Azije Kina i Japan, iz Okeanije Australija i Novi Zeland, iz Afrike Nigerija i Senegal, a sa američkog kontanenta SAD i Brazil.

Poslednje dve reprezentacije koje će učestvovati na ovim turnirima biće poznate posle američkih pretkvalifikacija koje se održavaju od 9. do 13. novembra 2023. godine.

Sistem žrebanja biće objavljen nekoliko dana pre izvlačenja u Šopronu. Direktan plasman već su obezbedile SAD kao svetski šampion i Francuska kao domaćin Olimpijskih igara.

Ove dve reprezentacije igraće kvalifikacione turnire bez takmičarskog značaja, pa će iz njihovih grupa vizu za OI obezbediti još po dve selekcije, dok će iz preostale dve grupe plasman obezbediti po tri nacionalna tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading