ŠOK ZA "ORLOVE" POSLE MUNDOBASKETA: Srbija ostaje BEZ MEDALJE?!

Autor:

Sport

11.09.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova vest se nikome u našoj zemlji neće svideti.

ŠOK ZA "ORLOVE" POSLE MUNDOBASKETA: Srbija ostaje BEZ MEDALJE?!

Foto: Starsport

košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Svetskom prvenstvu sa srebrnom medaljom oko vrata, pošto su u velikom finalu poraženi od selekcije Nemačke sa 83:77.

Ipak, "orlovi" su bez previše pompe otputovali u Manilu, a osvojena medalja svakako da predstavlja veliki uspeh za izabranike Svetislava Pešića. Ipak, kada je u pitanju naredna godina, i Olimpijske igre u Parizu, situacija se malo komplikuje.

NBA zvezda Lebron Džejms, član Los Anđeles Lejkersa, ponovo će se priključiti američkom košarkaškom timu na Olimpijskim igrama, koje će se održati u Parizu sledeće godine.

Prema izveštaju Atletika, Džejms će predvoditi tim Sjedinjenih Američkih Država na ovom prestižnom sportskom događaju, zajedno sa svojim kolegama Stefom Karijem i Kevinom Durentom, koji su takođe spremni da brane boje američke reprezentacije.

Poslednji put smo Lebrona Džejmsa videli kako igra za SAD na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu, ali nakon što je selekcija Amerike doživela krah u Manili, "kralj" je odlučio da stvari uzme u svoje ruke. On je pozvao i ostale zvezde da mu se priključe, a osim Durenta i Karija, poziv su prihvatili i Entoni Dejvis, Džejson Tejtum i Drejmond Grin.

Ameri su dva prvenstva sveta zaredom bez medalje, ali na Olimpijskim igrama dominiraju sa četiri zlata u nizu. Jasno je da se nikome ne sviđa kako su se Amerikanci pokazali u Manili, pa će sledeće sezone poslati mnogo jači tim i gotovo izvesno osigurati zlato, jer je teško očekivati da iko može da se suprotstavi ovako moćnoj selekciji.

Kada se na to doda i da će Francuska biti domaćin, što znatno povećava njihove šanse za medalju, kao i da će prvenstvo igrati i Nemačka, Australija, Kanada, kao i još četiri jake selekcije, koje će stići sa kvalifikacionih turnira, jasno je da će Srbiji biti mnogo teško da sledeće godine osvoji bilo koju medalju u Parizu.

Ipak, košarkaši su nas navikli na uspehe, konkurencija je i ove godine bila jaka, pa je osvojeno srebro, a ostaje nam samo da se nadamo da takav uspeh mogu da ponove i sledeće godine u prestonici Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading