DECA SU DOBRO, ŽICA JE IZAŠLA! Epilog drame nakon dečijeg rođendana: Trogodišnjaci pojeli mafine sa metalnim predmetima!

Autor:

Vesti

31.10.2023

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitava Srbija bila je uznemirena nakon jučerašnje vesti o incidentu na proslavi rođendana, gde su nekoliko malih deteta progutala tanku metalnu žicu koja se nalazila u figurici mede na mafinu.

DECA SU DOBRO, ŽICA JE IZAŠLA! Epilog drame nakon dečijeg rođendana: Trogodišnjaci pojeli mafine sa metalnim predmetima!

Foto: shutterstock

Majka trogodišnjaka je ispričala da su roditelji jedva primetili prisustvo ove metalne žice, te su zbog sumnje da su deca progutala istu, odmah hitno otišli u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova.

Lekari su im savetovali da čekaju da se žica izbaci iz organizma putem stolice, što se na sreću i dogodilo jutros.

Očajni roditelji koji su sumnjali da su njihova deca pojela deo žice koja je služila da drži medveda na mafinu, izrazili su svoju zabrinutost putem društvenih mreža. Takođe, naveli su i da im nije jasno zašto poslastičarnice koriste čačkalice i žice u slatkišima koji su namenjeni deci!

Nakon što su pristigli u "Tiršovu" i na rentgenu se utvrdilo da imaju žicu u crevima, savetovano im je da se sačeka da deca strano telo izbace prirodnim putem.

- Sve je prošlo u najboljem redu. Deca su jela prilagođenu hranu kako ne bi došlo do nekog zatvora. Deca su dobro, a žica je izašla - ispričala je majka čija oba deteta su pojela žicu dugu čak 20 mm.

- Samo kada se sve dobro završilo - zaključila je ona u razgovoru za beogradske medije.

Poslastičarnica se oglasila

Nakon incidenta, poslastičarnica se oglasila rekavši da na njihovim kutijama stoji upozorenje da se mogu naći nejestivi delovi.

- Veoma nam je žao što se to sve dogodilo i razumemo vašu ljutnju. Na svakoj kutiji stoje napomene da se u figuricama i dekoraciji torte mogu naći nejestivi delovi, jer je to jedini način da se figurica napravi i da bi mogla da izgleda tako. U našim kolačima i tortama nema nejestivih delova, ali jednostavno u dekoraciji moraju da stoje ti nejestivi delovi (čačkalice, žice, stiropir…), da bi se povezale figure. Nadamo se da su sva deca dobro, ako postoji nešto što možemo da učinimo, javite - napisala je ova firma za izradu i proizvodnju torti, kolača i ostalih poslastica.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading