SKORO SVA DECA JELA MAFINE, A U NJIMA BILE ŽICE! Otac dečaka koji je završio u Tiršovoj: U slatkim medvedićima bila opasnost!

Autor:

Vesti

30.10.2023

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca su dobro i nalaze se kod kuće, ali su pod stalnim nadzorom lekara.

SKORO SVA DECA JELA MAFINE, A U NJIMA BILE ŽICE! Otac dečaka koji je završio u Tiršovoj: U slatkim medvedićima bila opasnost!

Foto: shutterstock

Kako je otac ispričao, skoro sva deca su jela kolače na rođendanu, a njegov sin je bio jedan od njih. Kada je dečak zagrizao drugo uvo medvedića, primetio je da iz njega viri žica i da u prvom uvetu nema žice.

Sumnjajući na nešto sumnjivo, otvorio je još nekoliko medvedića i šokirao se kada je u svima njima video žice.

- To su ustvari spajalice koje su oni razdvojili od santimetar i po, kao da su skratili spajalicu, to je mali komadić - objasnio je otac za Kurir.


Nakon ovog stravičnog otkrića, otac je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja im je savetovala da odvedu dete kod lekara. Dečaka su odveli u Tiršovu gde su mu snimili stomak i potvrdili prisustvo žice. Obavešteni su i ostali roditelji, a kumovi su odveli svoje dete na Institut za majku i dete gde je i njemu snimljena žica na rendgenu.

Srećom, deca su dobro i nalaze se kod kuće, ali su pod stalnim nadzorom lekara.

- Doktori su rekli da je to za bolničko praćenje, ali pošto nema tegoba pustili su nas kući i rekli da pratimo - istakao je otac.

Ovaj slučaj je izazvao veliku uznemirenost među roditeljima, ali i postavio ozbiljna pitanja o bezbednosti hrane za decu. Otac dečaka apeluje na poslastičare da prave poslastice za decu po standardima i bezbedno.

- Ako se baviš time, posebno pripremom hrane za decu, onda moraš da predvidiš svaki mogući scenario. Ne može jedna deklaracija da ih zaštiti! Oni su renomirana poslastičarnica i ne lišavaju se odgovornosti zato što su nešto napisali na deklaraciji. Ako su ušli u svet tog biznisa, to mora da bude bezbedno i besprekorno - istakao je otac za Kurir.


Ova stravična situacija podsetila je na nedavne slučajeve u kojima su mališani završili u bolnici zbog nebezbednih dekoracija na slatkišima. Iz poslastičarnice su se pravdali roditeljima da na dekoraciji moraju da stoje nejestivi delovi kako bi se povezale figure.

- Na svakoj kutiji stoje napomene da se u figuricama i dekoraciji torte mogu naći nejestivi delovi, jer je to jedini način da se figurica napravi i da bi mogla da izgleda tako. U našim kolačima i tortama nema nejestivih delova, ali jednostavno u dekoraciji moraju da stoje ti nejestivi delovi (čačkalice, žice, stiropor) da bi se povezale figure. Nadamo se da su sva deca sada dobro, ako postoji nešto što možemo da učinimo javite - napisali su u svom odgovoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading