KAD IMAŠ DOBRE KOLEGE, IMAŠ SVE! Kad su čuli da požar guta Negoslavljevo domaćinstvo, rudari ODMAH pritekli u pomoć!

Autor:

Vesti

27.10.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U rudarstvu važi pravilo: „Svi za jednog, jedan za sve“.

KAD IMAŠ DOBRE KOLEGE, IMAŠ SVE! Kad su čuli da požar guta Negoslavljevo domaćinstvo, rudari ODMAH pritekli u pomoć!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Da je kolegijalnost vrlina koja ih krasi i ovog puta su na delu pokazali radnici borske rudarske kompanije Srbija Ziđin Majning, koji su prvi pritekli u pomoć svom kolegi Negoslavu Čokanoviću, kojem je požar na jednom od porodičnih objekata u selu Metovnica kod Bora opustošio deo domaćinstva i naneo štetu od nekoliko desetina hiljada evra.

Bor, selo Metovnica - Negoslavu Čokanoviću, zaposlenom u Srbija Ziđin Majningu, vatrena stihija za samo par sati, odnela je višegodišnji rad i trud da sa ocem osposobi poljoprivredno domaćinstvo u Metovnici kod Bora. Većina mašina i alata koje je teškom mukom uspeo da zaradi i kupi otac, a zatim i sin, nestala je u požaru koji je u noći između nedelje i ponedeljka izbio na pomoćnom objektu, a koji je u ovom seoskom domaćinstvu služio i kao ostava za namirnice i hranu za stoku.

- Sve je nestalo, da nismo žena i ja izašli i nas sada ne bi bilo. Sve okolo je pucalo, plamen je bio svuda oko nas, sve je buktalo i na kraju izgorelo. Sve što smo godinama sticali - kroz suze govori Jovan Čokanović koji u domaćinstvu u borskom selu Metovnica živi sa porodicom. 

- Požar je izbio u noći između nedelje i ponedeljka u ovom pomoćnom objektu gde nam je smeštena mehanizacija i hrana za domaćinstvo i stoku. Moji roditelji su u toku noći čuli pucketanje i primetili svetlost. Kada su istrčali vatra je buktala u pomoćnom objektu i pucalo je na sve strane jer je zahvatila mašine, aparate i alate, a jedan od tri traktora je potpuno izgoreo. Pozvali su odmah vatrogasce i oni su požar gasili od ponoći do pet ujutru. Požar je, kažu, izbio zbog pucanja sijalice. Osim ovog pomoćnog objekta vatra je zahvatila i fasadu i izolaciju kuće u kojoj mi borave roditelji, moj deo kuće je pored i nije zahvaćen. Srećom su roditelji izašli na vreme jer bi sve izgorelo - kaže vidno potresen Negoslav Čokanović, inače radnik borske kompanije Srbija Ziđin Majning.

- Želim da se zahvalim borskim vatrogascima i mojim kolegama iz Srbija Ziđin Majninga, koji su odmah pritekli u pomoć, doneli su nam osnovne namirnice jer nam je sva hrana izgorela. Poslali su i mehanizaciju i došli da pomognu i stvarno hvala svima, posebno svim mojim kolegama iz građevinskog sektora i tima za tešku mehanizaciju. Mi smo stvarno odličan sektor, svi su oni pravi profesionalci, sad su pokazali i da su izvanredni ljudi - naglasio je Negoslav.

Kompanija Srbija Ziđin Majning je nakon dostave namirnica, organizovala i pomoć u ljudstvu i mehanizaciji kako bi zgarište izgorelog objekta što pre bilo rašćišćeno.

- Čim smo saznali za požar organizovali smo se i pritekli u pomoć. Kolega Negoslav je nadzornik radionice u našem građevinskom sektoru, koji savesno i odgovorno obavlja svoj posao. On je deo našeg tima, naš kolega kog cenimo i naravno da ćemo uraditi sve da pomognemo njegovoj porodici da prebrodi ove teške trenutke. U ovom objektu im je bila smeštena celokupna oprema, poljoprivredne mašine, traktori, razni alati, tu je bilo i skladište hrane i zimnice. Sve je to izgorelo. Procenjuje se da je pričinjena šteta između 15.000 i 20.000 evra. To je veliki iznos, ali nije nenadoknadiv. Najvažnije je da niko od ukućana i članova porodice nije povređen. Namirnice smo već obezbedili, uputili smo naše kolege sa mehanizacijom kamionom i bager utovarivač da im pomognu da se ovaj prostor raščisti, a kolege u kompaniji su se već organizovale pa ćemo naravno i novčano pomoći. Njima je sada svaka pomoć dobrodošla, a na našu svakako mogu da računaju - ističe Vu Janhui, zamenik rukovodioca u Službi za površinske radove u kompaniji Srbija Ziđin Majning.

On naglašava da je Srbija Ziđin Majning društveno odgovorna kompanija koja pruža podršku svima u društvenoj zajednici, a naravno da štiti i čuva svoje zaposlene.

- Naše ljudstvo i mehanizacija su bili uvek na raspolaganju, kako tokom redovnih aktivnosti kao što je uređenje i čišćenje puteva, tako i tokom vanrednih situacija, tokom požara, kao i ovogodišnjih poplava. Mi smo uzorni domaćini i vrlo odgovorno postupamo u ovakvim situacijama. Upravo iz tog razloga, a s obzirom na to da dolaze hladniji dani svi zajedno ćemo se potruditi da im pomognemo, da se Negoslav i njegova porodica što pre vrate svakodnevnim aktivnostima i nesmetano nastave svoj život - dodaje Vu Janhui.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading