SRPSKE PARE SU IM SLATKE, ALI ZA NJIH KOSOVO NIJE SRBIJA! Sramna nagradna igra distributera energetskog napitka Monster!

Autor: B.K.

Vesti

20.09.2023

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Onemogućili učešće građanima koji žive u našoj južnoj pokrajini, ne dozvoljavajući im čak da se prijave ni ako njihov proizvod kupe u centralnom delu naše zemlje.

SRPSKE PARE SU IM SLATKE, ALI ZA NJIH KOSOVO NIJE SRBIJA! Sramna nagradna igra distributera energetskog napitka Monster!

Foto: Profimedia

 

Zastupnici energetskog pića monster u Srbiji pokrenuli su nagradnu igru "Osvojite YZF-R125 yamaha motor". Prema propozicijama, objavili su oglas s pravilima nagradne igre u kome je crno na belo navedeno da pravo na učešće imaju isključivo građani Srbije, ali bez Kosova i Metohije. Dakle, kupiš monster i priznaš lažnu državu Kosovo.

Srpski zastupnik

Republici se javilo nekoliko ogorčenih čitalaca koji nisu mogli da veruju da neko ko posluje u našoj zemlji, bez obzira na to što je reč o inostranom proizvodu, na ovakav način tretira potrošače iz južne srpske pokrajine. Iako je nemali broj zemalja priznao lažnu državu Kosovo (a još veći broj nije), kako smatraju besni građani, nedopustivo je da se posluje u Srbiji na ovakav način.

- Video sam u novinama oglas za nagradnu igru u kojoj je glavna nagrada motor jamaha. Kad sam uočio da pravo učešća imaju sva punoletna fizička lica s prebivalištem u Srbiji, ali bez teritorije Kosova i Metohije, grdno sam se iznervirao. Neverovatno je da su toliko bezobrazni. Očekuju da mi Srbi kupujemo njihove proizvode i punimo im džepove, a ovako nas ponižavaju - ispričao nam je jedan od ogorčenih čitalaca.

Sudeći, dakle, po ovom oglasu za nagradnu igru, menadžment kompanije koja proizvodi i distribuira monster i, što je još gore, srpski zastupnik tog proizvoda, smatra da su Srbi s Kosova građani drugog reda. I to u sopstvenoj zemlji.

Svi ogorčeni

Drugi ogorčeni čitalac Repoublike kaže: 

- Postoje stvari koje ozbiljna država ne može opraštati. Svaka ona strana a, nažalost, i naša firma koja isključi Kosovo i Metohiju iz sastava Srbije ili iz onoga što oni smatraju građanima Srbije, radi nedozvoljenu stvar, krši Ustav i zaslužuje najoštrije kažnjavanje. Umesto iščuđavanja i ljutnje, najbolja opcija su kazne i to one koje najviše bole, dakle novčane kazne i razna ograničenja zbog tih i takvih poteza.

Naš sagovornik dalje nastavlja:

- Mi ne možemo da na papiru držimo naš Kosmet u sastavu Srbije i da to poštuju Španija, Grčka, Slovačka, Rumunija, Kipar i mnoge druge zemlje, dok istovremeno neko ko radi u Srbiji to ne poštuje. Neko ko želi da zarađuje novac u Srbiji i od naših građana, a ne poštuje tu činjenicu i dostojanstvo naše zemlje, direktno nas provocira i izaziva. To je nedopustivo. U ovom slučaju je ime ovog energetskog napitka najbolji opis toga što su uradili.  

Iz kompanije koja uvozi i distribuira monster energetska pića u našu zemlju (inače je u irskom vlasništvu) nisu odgovorili na pitanja Republike.

Republika

Foto: Profimedia

Monster, nagrada igra

Još ćemo se baviti monsterom

Što se tiče samog napitka monster, njegovim sadržajem, kvalitetom i potencijalnim opasnostima za one koji ga konzumiraju bavićemo se u nekom od narednih Potrošačkih patrola. Materijala na tu temu, verujte, ne manjka...

Stranci se najbahatije  ponašaju

Kako je pokazalo istraživanje Republike, firma koja zastupa monster napitke ni izdaleka nije jedina koja na ovaj način tretira potrošače s Kosova i Metohije, odnosno, preciznije rečeno, koja nam jasno poručuje da ne priznaje Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. To je svakako njihovo pravo, ali onda je licemerno što očekuju od građana Srbije da kupuju njihove proizvode, pune im kasu i povećavaju profit. 

Posebno je zanimljivo što su ovakve stvari u najvećoj meri prisutne kod stranih, posebno multinacionalnih kompanija. Za razliku od njih, domaće se mnogo više trude da nađu način da nagradnu igru organizuju i na teritoriji KiM ili bar da građanima koji tamo žive ne ograničavaju učešće samo zbog prebivališta.

Pitanja koja su ostala bez odgovora

1. Koji je razlog što ste iz nagradne igre "Osvojite YZF-R125 yamaha motor" isključili građane Republike Srbije koji žive na Kosovu i Metohiji? 

2. Čak i ako oni vaše proizvode ne mogu kupiti na teritoriji Kosova i Metohije, zašto ste, mimo toga, izričito naglasili da pravo učešća nemaju lica s prebivalištem (adresom) na Kosovu i Metohiji, kao da oni ne mogu kupiti pomenuti proizvod na teritoriji centralne Srbije i prijaviti se za učešće, a potom nagradu preuzeti na teritoriji centralne Srbije? 

3. U jednoj od stavki pravila nagradne igre izričito se navodi da potencijalni učesnik treba da kupi promotivno pakovanje na teritoriji Republike Srbije. Da li to znači da Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija za vas nisu deo Republike Srbije? Da li to, takođe, znači da vaša firma ne poštuje Ustav države u kojoj posluje i ostvaruje profit? 

4. Da li ste svesni toga kakvu poruku šaljete ovakvim diskriminisanjem naših državljana s KiM i to baš u ovom trenutku dok su suočeni sa stravičnim pritiscima prištinskih vlasti? 

5. Kako je moguće da mnoge druge kompanije koje organizuju nagradne igre nalaze načina da ne diskriminišu žitelje naše južne pokrajine, a vi to ne možete?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading