KNJAŽEVČANKA KRIVI DOKTORE ZA SMRT SUPRUGA: Lekari rekli da je od promaje, on umro posle pet dana!

Autor: Ana VUŠOVIĆ MARKOVIĆ - Žarko MILIĆ

Vesti

20.02.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa bolovima u grudima i stomaku, koji su bili toliko jaki da je slomio zub grčeći vilicu, Dalibor Bogojević (39) otišao je kod lekara u ZC Knjaževac. Pregledao ga je dr Darko Marković i vratio kući jer ga je, kako je konstatovao, udarila promaja!

Foto: Privatna arhiva
Dalibor Bogojević

 Samo pet dana kasnije, Dalibor je preminuo. Još u šoku i gotovo nema od bola, Mima Bogojević plačnim glasom ispričala je za Srpski telegraf kako je pogrešna dijagnoza ubila njenog supruga i oca njihovog 13-godišnjeg sina.

SAVRŠENO ZDRAV

- Dalibor je bio savršeno zdrav. Tog 16. januara je odjednom osetio bol u grudima i stomaku, a potom i glavobolju - sa težinom u glasu priča Mima.

Dalibor je pregledan u hitnoj službi, urađen mu je EKG i dobio je uput za interno odeljenje.

- Kada smo stigli na odeljenje kod kardiologa dr Darka Markovića, rečeno mu je da bolove ima zbog promaje. Inače, dok mu je Dalibor govorio o svojim tegobama, doktor je sve vreme razgovarao mobilnim. Na kraju je rekao: "Čuo sam te, bol u grudima i želucu. Uzmi analgin i nešto za smirenje, to može da bude i od promaje. Idi kući" - priča Mima. Dalibor se vratio, a bolovi nisu prestajali.

- Sutradan je krenula i temperatura, ali on nije hteo da se vraća kod lekara ubeđen da će proći jer su mu tako rekli u bolnici - seća se Mima.

Stanje se pogoršavalo sve do 21. januara uveče.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mima Bogojević

- Legao je pored mene da spava. Glava mu je samo klonula, dodirnula sam ga i shvatila da ne diše. Niko nije mogao da mu pomogne. Lekari su samo konstatovali smrt. Čoveku koji je tokom života dobrovoljno dao krv čak 27 puta jer je bio zdrav i human život je stao tek tako - revoltirana je supruga.

ŽELI KAZNU

Svog Dalibora ne može da vrati, ali kaže da želi kaznu za doktora.

- Prošle nedelje sam zdravstvenoj inspekciji i lekarskoj komori podnela prijavu za nesavesno lečenje. Očekujem da neko nešto učini, u suprotnom nam ostaje da vidimo kog pacijenta će taj "lekar" sledećeg poslati u grob - naglašava Mima.

Prema izveštaju mrtvozornika, uzrok smrti Dalibora Bogojevića je zastoj u radu srca, na što su, prema mišljenju članova porodice, ukazivali i simptomi koje je imao.

Foto: Privatna arhiva
Izveštaj lekara

- Pogrešili smo što nismo odmah tražili obdukciju, ali ako bude potrebno, saglasni smo da se uradi ekshumacija. Moramo da znamo istinu, da li je procena lekara bila stručna i tačna ili je dijagnoza određena bez detaljnih pretraga - kaže Daliborka Marković, starija sestra pokojnog Dalibora.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading