UKIDAJU SE DRUŠTVENE MREŽE U SRBIJI? Ministarka Grujičić iznela PREDLOG

Autor:

Vesti

09.05.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grujičić je danas ranije navela da je na Dečju kliniku za neuropsihijatriju juče primljeno četvoro dece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe.

UKIDAJU SE DRUŠTVENE MREŽE U SRBIJI? Ministarka Grujičić iznela PREDLOG

Foto: RINA

Društvene mreže su opasne

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić predložila je ukidanje društvenih mreža Fejsbuk, Tviter, Instagram i Tiktok na određeni period. Ona je dala ovaj predlog nakon dve stravične tragedije koje su Srbiju zavile u crno.

- Možda je potrebno na jedno mesec dana prekinuti sve i Fejsbuk i instagram i sve ove mreže i tik tok i tviter. Mesec dana restarta, neka se vrate nekim normalnim akcijama. Tiktok je u žiži javnosti, ništa nije bolji ni Tviter. Imate ljude koji su frustrirani, koji tu svoju frustraciju, umesto da odu kod psihologa i lepo popričaju. Eto poziv mladima, da se opredele za kliničku psihologiju, dajte da pomognemo zemlji - rekla je Grujičić za Pink.

Podsetimo, više dece je ovih dana privedeno na informativni razgovor jer su javno pretili da će počiniti sličan masakr kao što se 3. maja desio u OŠ "Vladislav Ribnikar", ili su veličali zločin koji je počinjen.

- Ja samo molim ove koju pišu kojekakve gluposti, sad će da urade ovo ili ono, ili veličaju ubice ili kriminalce, da samo shvate da oni nisu nikakvi opasni ni momci niti fenomenalne devojke - rekla je Grujičić.

Grujičić je danas ranije navela da je na Dečju kliniku za neuropsihijatriju juče primljeno četvoro dece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su primetivši da sa njima nešto nije u redu došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtevali da budu hospitalizovani.

- Nemojte slati mrziteljske poruke po mrežama. Možda je trenutak da se sve te mreže ukinu u Srbiji, bar na neko vreme. Neko će reći, ona je radikalna uvek je bila takva, u medicini ako ne postoji hijerarhija i protokoli mi gubimo pacijenta a mi doktori nemamo taj luksuz - rekla je ministarka zdravlja.

Nezapamćena tragedija u Srbiji se dogodila 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu sa očevim oružjem. On je prvo ubio čuvara škole Dragana Vlahovića i dežurne učenice, zatim je svoj pohod nastavio kroz hol škole do kabineta za istoriju. Tamo je ubio petoro vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Glogov kolac

10.05.2023 13:09

O cemu pricamo? Vratiti skolske uniforme i zabraniti"pametne"telefone do punoletstva.Ali i obicne telefone pre nastave u ormarice pod kljuc.Ili je normalno da deca nose Rolexe od 50/100.000eur patike od 1000eur i to nabijaju drugoj deci na nos...Kave crne drušvene mreže,sve što ne treba samo se tamo i gleda.

Mara

10.05.2023 13:53

Bravooooo! Bar neko pametan,treba sve da iskljuce na mesec,dva!

Marina

18.05.2023 20:01

Ukinuti, bar na neko vreme. Moraju bar malo da se svi smire. Da deca i roditelji, dobiju na vremenu, da se ispričaju. Jer i roditelji koriste mnogo telefon. Zamrli su svi razgovori u većini porodica. Roditelji su postali dosadni svojoj deci, na žalost. Deca više vole da komuniciraju sa nepoznatima, da se dive lošim ljudima i njihovim postupcima. Svuda gde se okrenete, vidite ljude kako "bulje" u mobilne telefone . Sve to izgleda žalosno.