UST izrazilo duboku žalost za mučno nastradalima u ''Krvavoj školi'': Kao društvo moramo da REAGUJEMO

Autor:

Vesti

04.05.2023

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi se u uduće sprečile ovakve tragedije UST smatra da kao društvo moramo da reagujemo.

UST izrazilo duboku žalost za mučno nastradalima u ''Krvavoj školi'': Kao društvo moramo da REAGUJEMO

Foto: facebook.com/printscreen

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) izražava duboko žaljenje zbog istinske tragedije koja se juče dogodila u školi ''Vladislav Ribnikar'' i saučestvuje u bolu porodica stradale dece i radnika obezbeđenja.

Kako bi se u uduće sprečile ovakve tragedije  UST smatra da kao društvo moramo da reagujemo, jer to od nas očekuju pre svega deca, koja su njegov najranjiviji deo i koja su potpuno nemoćna u situacijama poput jučerašnje.

UST podseća da već godinama zastupa stav da, iako je krivičnopravna prevencija poslednja linija odbrane društva  i elementarnih vrednosti, to ne znači da treba čekati da svi drugi oblici prevencije pokažu stepen svoje efikasnosti.

Zbog toga udruženje podržava  inicijativu predsednika  Republike Aleksandra Vučića  da se snizi starosna granica krivične odgovornosti, i pozdravlja zaključak Vlade da nadležna ministarstva, u domenu svojih ovlašćenja, hitno razmotre druge predložene mere, kako bi odgovor na ovu tragediju bila jasna poruka da smo kao društvo spremni da reagujemo i preduzmemo sve nužne korake da sačuvamo decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading