CARSTVO BOŽJE IDE POD MAČ! VELIKA POBEDA REPUBLIKE: Policija istražuje sektu u centru Beograda

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Republika objavila tekstove o navodnom udruženju građana "Univerzalno carstvo Božije", koja je po svemu sudeći još jedan sekta, reagovalo je tužilaštvo i dalo nalog policiji da ispita njihovo delovanje.

CARSTVO BOŽJE IDE POD MAČ! VELIKA POBEDA REPUBLIKE: Policija istražuje sektu u centru Beograda

Foto: facebook/univerzalnocarstvobožije

Možda su se sakrili od novinara, ali od policije će teško. 

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, nakon pisanja našeg portala o krajnje sumnjivom delovanju pomenutog udruženja formiralo je predmet i zatražilo istražne radnje, tako da će odgovorni ipak morati da pruže neke odgovore koje već danima izbegavaju da pruže novinarima našeg portala.

- Nakon novinskih članaka o Udruženju "Univerzalno carstvo božije", po službenoj dužnosti formiralo  je predmet i uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za javni red i mir MUP RS, kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je učinjeno neko krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Nakon dostavljanja izveštaja biće odlučeno o daljem postupanju - stoji u dopisu tužilaštva.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Arnoud Junior Brasil Costa

 

Podsetimo, nakon što smo objavili tekst o ovoj organizaciji oni su isključili broj telefona koji navode u svojim flajerima i gubi im se svaki trag. Prethodno je reporterima našeg lista njihov zastupnik Arnoud Junior Brasil Costa, za koga kažu da je Brazilac, rekao da će nam se javiti advokat udruženja, ali nas niko nije pozvao niti pokušao da objasni čime se tačno bave.

Ova sumnjiva grupa poziva sve koji imaju neki problem u životu da im se jave, a onda, kad novinari pokušaju da dođu do njih isključuju telefone.

Ova organizacija, koja sebe naziva ispostavom evangelističke crkve imaju sve odlike sektnog delovanja, siromašnima nude bogatstvo, tužnima radost, bolesnima izlečenje, a dele i sveto ulje, koje je, kako tvrde, mnogima pomoglo.

Nastupaju agresivno, dolaze na vrata, jure ljude po hodnicima zgrada, posebno socijalno ugrožene i invalide.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading