TUŽILAŠTVO DA REAGUJE POVODOM SEKTE U CENTRU BEOGRADA: Uhapsite ove ljude!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Univerzalno carstvo božje ugasilo telefone i izgubio im se svaki trag kad je Srpski telegraf objavio tekst o njihovim mućkama.

TUŽILAŠTVO DA REAGUJE POVODOM SEKTE U CENTRU BEOGRADA: Uhapsite ove ljude!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Pojavili su se novi dokazi da se udruženje građana Univerzalno carstvo božje bavi mutnim radnjama. U danu kada je Srpski telegraf objavio tekst o ovom krajnje sumnjivom udruženju, isključili su broj telefona koji navode u svojim flajerima i gubi im se svaki trag.

Naime, prethodno je reporterima našeg lista njihov zastupnik Arnoud Junior Brasil Costa, za koga kažu da je Brazilac, rekao da će nam se javiti advokat udruženja, ali nas niko nije pozvao niti pokušao da objasni čime se tačno bave.

Ova sumnjiva grupa poziva sve koji imaju neki problem u životu da im se jave, a onda, kad novinari pokušaju da dođu do njih isključuju telefone. Na adresi na kojoj se vode u Obrenovcu zatekli smo praznu kuću, za koju komšije kažu da je pripadala baki Arnoudove supruge, inače Srpkinje, s kojom ima dvoje dece, i da je dolazio kada mu je bio potreban dobrovoljac da osnuju crkvu. On je, navodno, trenutno u Rumuniji.

NASRĆU NA LJUDE

Dakle, sve sumnjivije od sumnjivijeg. A dok skriva tragove, ova organizacija, koja sebe naziva ispostavom evangelističke crkve, kako su ispričali oni koji su se susreli s njima, siromašnima nude bogatstvo, tužnima radost, bolesnima izlečenje, a dele i sveto ulje, koje je, kako tvrde, mnogima pomoglo. Po svemu, kako se naša ekipa sama uverila, podsećaju na sektu. Nastupaju agresivno, dolaze na vrata, jure ljude po hodnicima zgrada, posebno socijalno ugrožene i invalide.

Advokat Ivan Simić kaže da u ovom slučaju ima više elemenata po kojima bi tužilaštvo moglo da reaguje, ne samo ako postoji prijava već i ukoliko ima bilo kakva saznanja.

PROVERITI NAVODE

- Pre svega upad na bilo koji privatan posed ili agresivno narušavanje privatnosti u najmanju ruku mogu se podvesti pod remećenje javnog reda i mira naročito ako je taj upad u svrhu nuđenja i deljenja protivno volji. Dalje, imali smo nebrojeno primera da su ljudi bili prevareni pričama da će im nešto pomoći u izlečenju, a ne samo da nisu izlečeni nego je došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja. Tu je dokazivanje kompleksno. Oni to znaju i zato tome pribegavaju. Svakako je dovoljno da vam se stanje pogorša, pa da mogu postojati elementi krivičnog dela prevare. Treba podneti prijavu, ali protiv identifikovanog lica, od bilo kog lica koje se smatra ugroženim - navodi advokat Simić i dodaje da bi tužilaštvo moralo da reaguje i sprovede istragu i proveri navode.

Srpski telegraf se ovim povodom obratio i tužilaštvu s pitanjem da li će reagovati i ispitati ovaj slučaj, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Evo šta sve nude

- transformacija života
- motivacioni govor za finansijski uspeh
- molitve za isceljenje i izbavljenje
- ulje koje može da promeni život

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading