FRKA ZBOG FRESAKA U PRAVOSLAVNOJ CRKVI! Muslimani napali sveštenika, prete paljenjem svetkovine!

Autor:

Svet

20.02.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog freske koja oslikava zločine nad Srbima, Milogorci i muslimani napali sveštenika iz Rožaja.

FRKA ZBOG FRESAKA U PRAVOSLAVNOJ CRKVI! Muslimani napali sveštenika, prete paljenjem svetkovine!

Foto: Društvene mreže, YouTube/Pintscreen

U pravoslavnoj crkvi Ružici, restauiranoj 2021. godine, ocrtane su freske na kojima su prikazani ljudi u bošnjačkim i turskim nošnjama, kako učestvuju u paljenju crkve i sa noževima stoje iznad kolevke u kojoj se nalazi beba.

Radi se o freskama koje oslikavaju stvarne događaje, a budući da istina boli, na društvenim mrežama su se masovno aktivirali Milogorci i muslimani, kako bi napali sveštenika ove pravoslavne crkve Slobodana Radojevića.

Foto: Društvene mreže

Freske u crkvi Ružica

Komentari koji su se nizali ispod fotografija ove crkve bili su malo je reći jezivi, a svaki od njih bio je pun mržnje samo zbog toga što je istina predočena u jednom pravoslavnom hramu.

- Što izmišljate Srbadio majku vam srpsku i crnogorsku je*em zauvek. Kojom mržnjom popovi gaje u hramove krstova. Familiju vam je*em Četnici. Je*em ti srpski četnički režiseru Krst i raspelo četničko... - jedan je od komentara. 

Tu se nisu zaustavili, pa su napravili paralelu između sveštenika i Draže Mihajlovića:

- Taj Radojević je baš "duhovno lice", sa čiča Dražom se voli slikati. A ovo su "divno" iškrabali ovim jarkim bojama. Trebali bi opet skupiti pare, sevapa radi, neka ovo prekreči.

OTVORENE PRETNJE SVEŠTENIKU

Koliko daleko je otišla cela priča oko freski u crkvi Ružica, najbolje pokazuju komentari u kojima se otvoreno preti svešteniku Radojeviću:

- Pope dosta si od Rožajaca mrsio brke, tek sad slede tvoje muke, nećeš više ništa moći, tvoj kraj će brzo doći. Sad ti sledi noga, pa ćeš počet iskreno da moliš Boga.

Uvrede su se nastavile i bile upućene na adresu svih pravoslavnih vernika.

- A što drugo od prljavih nevernika očekujete nego zlo - stajalo je u jednom komentaru.

OBJAŠNJENJE FRESKI

Radojević je objasnio šta je zapravo oslikano.

Na desnoj strani zida oslikana je scena rušenja crkve. Sa jedne strane nalaze se Turci koji su crkvu Ružicu srušili 1684. godine. Ova crkva je sagrađena u doba Nemanjića i nepoznata je godina izgradnje - rekao je sveštenik. 

Foto: YouTube/Pintscreen

Slobodan Radojević

On je istakao da se na zidu nalazi scena majke i deteta u kolevci kako ih ubijaju muslimamni.

MEŠTANI OŠTRO OSUDILI NAPAD NA SVEŠTENIKA

Kako navode meštani Rožaja, ovi napadi su isključivo politički motivisani i neutemeljeni.

- Povodom nemilog napada na parova Rozajske crkve Ružice Paroha Slobodana Radojevica, iz političkih razloga napadi koji su potpuno neutemeljeni i prouzrokovani političkim razlozima. Ne doprinose dobrosusedskim odnosima građana Opština Rožaja. Isti zaobilaze istinu iz minulih raznih perioda koji nose dvojaku sliku. Postoje nemili dogadjaji koji nas opominju i koji se ne mogu zaobići, kao i oni dobronamerni, iskreni i komšijski koji su vladali između pravoslavaca i muslimana u Rožajskoj opštini. Na nedužne gradjane pravoslavne veroispovijesti. Na sve ovo Paroh Slobodan Radojević nema lošu nameru i nema nikakve ingerencije već izražava zahvalnost dobro susedima i svim muslimanima - Bošnjacima opštine Rožaje - saopštenje ge građana opštine Rožaja ovim povodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Milan tosic

20.02.2023 22:00

Pa ajmo bre ovi mangupi sto prete da ostave adrese....pa da im se objasni licno sta im nije jasno..jel freska naslikana na njihovoj kuci.dzamiji.fasadi?..poštujem svaku veru....imam kućne prijatelje koji su muslimani....a ovi sto prete su obični avlijaneri.....

Dragan

21.02.2023 01:36

To psuju oni sto pretvorise hriscanske crkve i manastire u dzamije? Hora, Aja Sofija...

Kajzer Soze

21.02.2023 04:16

A kako se to pali svetkovina? I znate li uopšte razliku između svetinje i svetkovine, nepismenjakovići jadni?