IMA LI SRAMA? Kostića RASISTIČKI vređali navijači Specije, a italijanski političar NAPAO Srbina!

Autor:

Sport

21.02.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je moguće da je ovako nešto izjavio?

IMA LI SRAMA? Kostića RASISTIČKI vređali navijači Specije, a italijanski političar NAPAO Srbina!

Foto: Tanjug/AP

Filip Kostić

Fudbaleri Juventusa savladali su Speciju kao gosti u 23. kolu Serije A rezultatom 2:0.

Srpski reprezentativac, Filip Kostić je bio asistent kod prvog gola koji je postigao Kin u 32. minutu, a na terenu bio sve do 81. minuta. Kada je izlazio iz igre Kostić je doživeo salvu uvreda od strane navijača Specije, ali je ostao pribran, te reagovao na veoma šmekerski način.

Podigao je ruku, gestikulirao da to može i glasnije, a zatim ih je pozdravio palcem i osmehom, što se sada u italijanskim medijima i na društvenim mrežama prepričava. Nije Srbin napravio nikakav ružan potez i pored toga što su mu navijači Specije davali razne atribute poput onog da je "ciganin". 

 

 

Sada je stigla reakcija tamošnjih vlasti i ona se nije dopala široj javnosti.

Komentar gradonačelnika Pjerluiđija Perakinija objavljen je na Radiju Sportiva.

- Klub je ogorčen nepristojnim ponašanjem svojih navijača, ali prošlog maja su napolitanski navijači devastirali naš grad. Napulj je u maju za njih bio sramna stranica, ali nikada se nisu izvinili za to, a mi smo se ogradili od odgovora naših navijača. Ali važno je da ne prestanemo sa još gorim odgovorima. Zgrozila su me skandiranja Kostiću, ali ni on kao igrač koji je plaćen milionima, ne sme onako da odgovara navijačima. Specija je zaslužila remi, ali sa dva šuta i dva gola je izgubila. Ponašanje mora da se poboljša za sve, treba da se vratimo uljudnosti i poštovanju drugih, možemo samo da se šalimo o stvarima koje su daleko od rasizma ili nečeg sličnog. Obrazovanje ljudi se mora obaviti u školi i u svakodnevnom životu - naveo je Perakini.

Zaista, sraman napad na našeg reprezentativca i još sramnija odbrana navijača Specije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading