NASTAVNICA ENGLESKOG OTKRIVA KAKO JE DOŠLO DO INCIDENTA U OBDANIŠTU: Dečak je ubo bojicom u oko, ona tvrdi da ga je slučajno udarila

Autor:

Vesti

10.02.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnica engleskog jezika Lucija Dimitrijević (46) iz Velikog Gradišta koja je tereti da je ošamarila predškolca (6) u prostorijama vrtića kaže da je do incidenta slučajno došlo, a detaljno je objasnila i šta je prethodilo svemu.

NASTAVNICA ENGLESKOG OTKRIVA KAKO JE DOŠLO DO INCIDENTA U OBDANIŠTU: Dečak je ubo bojicom u oko, ona tvrdi da ga je slučajno udarila

Foto: Shutterstock

Protiv nastavnice engleskog jezika Lucija Dimitrijević (46) koja je tereti da je ošamarila predškolca (6) u prostorijama vrtića, Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu vodi istragu.

Lucija, kako navodi za 20 godina rada nije doživela ovakav incident, a objasnila je da se tog dana desio niz događaja koji je doveo do toga da mališana slučajno udari.

- Tokom časa dva dečaka, među kojima je i dečak kog sam slučajno udarila sve vreme su se šutirala, gurala, udarala, pa su čak i skakala jedan drugom po glavi - navodi Lucija za Kurir i dodaje:

- Dečake sam poslala kod vaspitačice kako bi ona uspela da ih smiri, ali su je oni molili da se vrate uz izgovor da mnogo vole engleski, pa su vraćeni na čas. Međutim, nisu se smirili. Dečak kog sam slučajno udarila je celim telom skakao po dečaku koji je sedeo pored njega, levim obrazom se trljao od to dete, koje je počelo da jauče. Uzela sam dečaka i sela ga do sebe.

Foto: Facebook

Lucija Dimitrijević

UBO JE U OKO

Kako je dalje objasnila nastavnica u jednom momentu dečak ju je ubo u oko.

- Dečaka sam sela pored sebe i u jednom trenutku iz nepoznatog razloga ubo me je bojicom u oko! U trenutku sam se uplašila, oslepela i ostala u šoki i tada sam refleksno u samoodbrani reagovala i udarila dečaka - kaže osumnjičena nastavnica i dodaje:

- Priberem se, ali i dalje ne vidim na to oko, ali sam onda uzela dečaka za ruku i povela ga kod vaspitačice kako bi joj objasnili šta se dogodilo. Dečak nije plakao, videlo se da se uplašio i da čeka kaznu za ono što je uradio.

ODMAH STIGAO OTAC

Lucija ističe da ne zna odakle crvenilo na dečakovom licu.

- Vaspitačica se uplašila kad je videla dečaka, ali ja nisam sigurna da li sam mu nanela toliko crvenilo od šamara, ili je ono od prethodnog trljanja i udaranja sa dečakom - kaže ona i dodaje da je otac dečaka ubrzo došao u vrtić.

- Ja sam vaspitačici rekla: "Ja ću bez oka da ostanem, zovi oca deteta da ispričam šta se desilo." Tada me je vespitačica pitala: "Zašto mu je obraz crven?" i ja sam rekla da sam ga slučajno udarila.

Dečak je, kako navodi nastavnica, sve vreme čekao oca bez reakcije, a ona je ostala pored njega da objasni ocu kako i na koji način je došlo do kontakta.

- Otac je došao potpuno smireno i dete je počelo da plače kada je videlo oca, koje mu se obratilo rečima: "Šta ćemo da radimo, napravio si problem i meni i nasatvanici?", a potom je uzeo mobilni telefon i počeo da slikava dete uz obrazloženje da to šalje njegovoj supruzi - kaže osumnjičena nastavnica i dodaje:

- Tada mi se dečakov otac obratio rečima: "Imaš sreće što moja žena nije došla, nego ja, videla bi šta bi ti ona uradila." Nije mi dozvoljavao da mu objasnim kako je došlo do šamara.

OČEKUJE DETALJNU ISTRAGU

Ona navodi da je potom zvala direktorku vrtića, da joj objasni šta se dogodilo, ali je ona već obaveštena o minulom incidentu. Takođe, Dimitrijević kaže za Kurir da je potom odlazi u policiju i do detalja objašnjava kako se sve dogodilo. Nastavnica engleskoj jezika navodi i da joj se zdravstveno stanje znatno pogoršalo, da joj je skočio pritisak i da je dobila šećer od stresa.

- Pet dana sam bila onesposobljena za rad, nisam mogla da ustanem iz kreveta, a lekar mi je rekao da sam dobro prošla i da je sva sreća što nisam ostala bez oka - kaže Dimitrijević i dodaje da je veoma sumnjivo kako je detetu ostalo crvenilo na licu i to nekoliko sata kasnije kada je njegov otac upao u Dom zdravlja u Veliko Gradište sa detetom i dodaje:

- Kako je ostalo tako jako crvenilo, nakon nekoliko sati, kada je bilo blago rumeno lice kada sam ga slučajno i refleksno udarila. Očekujem od nadležnih da sve ispitaju do detalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zorica

11.02.2023 04:43

Deca nemaju osnovno vaspitanje da ne povređuju druge. Ovo dete ništa ne shvata. Jednog dana povredite teško drugu decu ili roditelje na spavanju.