EVO KOLIKI JE GUBITAK NAKON POPLAVE NABUJALOG LIMA: Opština Priboj pretrpela veliku štetu, najviše pogođeno naselje Luka

Autor:

Vesti

10.02.2023

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U naselju Luka je možda i najveći problem poplava domaćinstava.

EVO KOLIKI JE GUBITAK NAKON POPLAVE NABUJALOG LIMA: Opština Priboj pretrpela veliku štetu, najviše pogođeno naselje Luka

Foto: RINA

Nabujali Lim prošlog meseca pričinio je ogromnu štetu u opštini Priboj kada je poplavljen veliki broj domaćinstava. 

Komisija za procenu štete sačinila je zapisnik, procenjena šteta za nastale za ukupno 19 domaćinstava, iznosi 2.445.000,00 dinara, a ovaj izveštaj prihvaćen je na Opštinskom veću.

U dogovoru sa ’Srbijavodama’ krenuli smo u eksproprijaciju parcele, na kojoj nije urađena obaloutvrda, a dok se to ne završi, po predlogu ’Srbijavoda’ preduzećemo preventivne mere, da se na toj lokaciji u slučaju povećanog vodostaja, spreči ponovno izlivanje reke Lim. U naselju Luka je možda i veći problem, ali tamo imamo pracelu u vlasništvu Opštine, na kojoj, ako nije pokrenut postupak restitucije, možemo graditi zgradu sa takozvanim solidarnim stanovima, gde bi zbrinuli sve ugrožene porodice iz baraka, ali i sa klizišta u Marjanovićima - istakao je za RINU predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Luka i Banjski Čamac pretrpeli su najveću katastrofu, a to su već dugo dve neuralgične tačke i sa povećanjem vodstaja, Lim plavi delove ova dva prigradska naselja.

Iako to nije nadležnost lokalne samouprave, jer su u pitanju vode prvog reda, kojim gazduju Srbijavode, Opština Priboj je upravo sa njima dogovarila aktivnosti na trajnom rešavanju ove dve lokacije od izlivanja Lima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading