DEŽURNA VASPITAČICA POČINILA KRIVIČNO DELO?! Nastavlja se istraga smrti dečaka (4) koji je u Vladičinom Hanu progutao žir u vrtiću!

Autor:

Hronika

03.02.2023

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dete je preminulo krajem decembra prošle godine.

DEŽURNA VASPITAČICA POČINILA KRIVIČNO DELO?! Nastavlja se istraga smrti dečaka (4) koji je u Vladičinom Hanu progutao žir u vrtiću!

Foto: Youtube/rtv Vranje, RINA

Smrt deteta u vrtiću u Vladičinom Hanu

Mesec dana nakon tragedije u vrtiću u Vladičinom Hanu, kada je preminulo četvorogodišnje dete koje je progutalo žir, nastavlja se prikupljanje informacija zbog sumnje da je dežurna vaspitačiva počinila krivično delo napuštanje nemoćnog lica.

Tužilac Dragan Nikolić kaže za "Novosti" da ću u narednom periodu biti saslušani svi akteri i prikupljati se dodatne informacije.

- Dalju istragu u vezi sa smrću dečaka koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir vodićemo u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica u vrtiću "Čarolija" počinila pomenuto krivično delo - kaže Nikolić.

On nije hteo da iznosi u javnost detalje izveštaja prosvetne i medicinske inspekcije, a za obdukciju kaže da je potvrđeno da je reč o nasilnoj smrti i da je dete preminulo usled gušenja.

Podsetimo, dete je krajem prošle godine preminulo u Nišu nakon što je u vrtiću pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima progutalo žir najverovatnije sa novogodišnje jelke.

Dežurna vaspitačica je ranije suspendovana do završetka postupka.

Hitna pomoć iz Vladičinog Hana je brzo stigla, dete je najpre zbrinuto u Surdulici, a zatim transportovano u Niš gde je preminulo. Tamo je i utvrđeno da je dete progutalo žir.

Dečak je sahranjen 30. decembra na groblju u Prekodolcu.

Takođe, kako je Republika ranije pisala, u Vladičinom Hanu se spekulisalo da je dečaku, tokom spavanja, drugo dete ubacilo žir u usta, ne razumevši posledice. Vaspitačica je najverovatnije u tom trenutku razgovala sa kuvaricom o ručku koji je trebalo da bude poslužen ranije tog dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading