UDOVICA OLIVERA IVANOVIĆA O PORODIČNOJ (NE) PRAVDI I NASLEĐU: Oliverova familija prodaje zemlju u Dečanima Albancima

Autor:

Vesti

17.01.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrednost imovine JE oko milion evra, kupac Albanac već dao kaparu 100.000 evra. Uradili su to iza leđa meni i Bogdanu, koji je Oliverov direktni naslednik, tvrdi Milena Popović

UDOVICA OLIVERA IVANOVIĆA O PORODIČNOJ (NE) PRAVDI I NASLEĐU: Oliverova familija  prodaje zemlju u Dečanima Albancima

Foto: E-stock

Porodica Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija i pravda, ubijenog pre pet godina u Kosovskoj Mitrovici, rasprodaje porodičnu imovinu u Dečanima za oko milion evra.

Kupac je Albanac koji je već isplatio kaparu od oko 100.000 evra delu porodice, dok bi ostatak trebalo da bude realizovan do 31. avgusta. Ovo za Srpski telegraf priča Ivanovićeva udovica Milena Popović i najavljuje pravnu borbu za vraćanje tog procesa na početak zato što je iz njega isključen Bogdan (11), njen i Oliverov sin, iako je direktni naslednik.

Republika

Foto: E-stock

Milena Popović i Bogdan Ivanović

 

U pravnu bitku, ističe, ne kreće radi novca. Naprotiv.

- To nas ne interesuje. Hoću da pokažem kakvu nepravdu čine ovom detetu. Bogdan će svoj deo da pokloni Manastiru Visoki Dečani - priča Milena.

IZA LEĐA

Ona je inače Bogdanov zakonski zastupnik jer je maloletan i najavljuje da će u tom svojstvu osporiti tu prodaju:

- Tražiću parcelaciju zemlje i da se odredi Bogdanov deo. Naš deo poklanjamo Manastiru Visoki Dečani. To će biti na naš ponos. Oliver je rođen u selu Rznić kod Dečana. Bio je veoma vezan za Visoke Dečane, gde je i Bogdan kršten. Govorio je tada da će naš sin biti Bogdan Dečanski. A oni u porodici neka razmisle šta bi Oliver rekao na njihovu ideju da zemlju prodaju Albancima.

Tek pre desetak dana, kako navodi, saznala je da su ušli taj u proces prodaje zemlje u Dečanima, koja je pripadala Oliverovoj majci i njenim dvema sestrama.

- Tamo je izuzetno skupa zemlja. Potpisali su predugovor septembra 2021. Isplaćena im je kapara od 100.000 evra. Ukupna vrednost zemlje je oko milion evra. Ostatak novca treba da im bude isplaćen do 31. avgusta ove godine. Oliverov brat Miroslav i njihov brat od tetke Ivan rešili su to bez mog znanja. Iza mojih leđa. Iako se Oliverov deo deli na njegove direktne naslednike, decu. To je i Bogdan, čiji sam ja zakonski zastupnik jer je maloletan. O svemu tome me je obavestio kupac Albanac jer je u međuvremenu shvatio da mu je neophodna i moja naslednička izjava. Neće da rizikuje. Ne želi posle da ima problema.

NEĆE DA PRIČA

Sve ovo, zaključuje, čini zbog Bogdana, pošto ga nepravdeno ignorišu i izopštavaju iz porodice.

Srpski telegraf stupio je u kontakt s kupcem Albancem M. I. (puno ime poznato redakciji). Upitan o kupovini zemlje porodice Ivanović u Dečanima, vrednosti milion evra, te da li je u tom procesu naišao na probleme i kakve, on je kazao da je na Kosovu i da o tome ne želi da priča telefonski:

- Zašto vas to interesuje? Ne želim da pričam oko te teme. Samo uživo. Prijatno.

Miroslav Ivanović: Ne govorim o privatnim stvarima

Miroslav Ivanović, Oliverov brat, nije želeo da govori o konkretnom slučaju.

- Stav porodice Ivanović je da o privatnim stvarima ne govorimo. Odakle vam ta informacija? Ali ako vam je neko nešto predstavio kao prevaru, onda neka taj neko objasni sve detalje. Ali, samo da naglasim, o prevarama može da se govori tek kada se dogode - kazao je on za Srpski telegraf.

Bogdan bez komunikacije s braćom

Milena Popović ne krije da su odnosi s Oliverovom porodicom, pa i sinovima iz prethodnog braka, loši.

Bogdan godinama nije video ni čuo braću, strica, tetku... Posle Oliverovog stradanja prekinut je kontakt. On je odrastao dečak, ima sad i telefon, niko ne može da mu zabrani da komunicira s porodicom. Niti bih mu to ja ikad branila. Čak sam pokušala da utičem da uspostave komunikaciju, ali se uvek završavalo tako da Bogdan pozove, pošalje poruku, a neki i ne odgovore. To je bolno - priča Ivanovićeva udovica.

Osim toga čine sve, dodaje, i da ostave Bogdana na ulici.

- Oliver i ja smo kupili stan u Beogradu 2013. u želji da jednog dana ostane Bogdanu. Srednjem sinu je Oliver prepisao stan kad se oženio, a drugoj dvojici sinova prebacio je novac na račun za stan. Stambeno su, dakle, obezbeđeni. Imaju i mesečno oko 2.500 evra od zakupa lokala koje su posle Oliverove smrti praktično prisvojili. Bogdan od toga ni dinar nema. I uprkos svemu tome, ipak, žele i deo stana stana namenjenog Bogdanu. Boriću se svim pravnim sredstvima da do toga ne dođe.

Petković: EU da reaguje na otimanje srpske zemlje

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je juče da Beograd očekuje reakciju EU na odluku Prištine o eksproprijaciji imovine u Leposaviću, kojom se, kako je rekao, otima srpska zemlja.

- Dobro znamo da je prošli put eksproprijacija vodila izgradnji nelegalnih baza! Kurti opet izaziva krize jednostranim potezima, na štetu srpskog naroda - napisao je na Tviteru Petković, koji je obavestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i međunarodne predstavnike o odluci Prištine o eksproprijaciji imovine u Leposaviću.

Naime, vlada privremenih prištinskih institucija u ponedeljak je usvojila odluku za proglašenje infrastrukturnih projekata od javnog interesa u selu Dren i u Lešku u opštini Leposavić, za čiju je realizaciju, kako je navedeno, potrebno pokrenuti i sprovesti postupke eksproprijacije i procene imovine za sve upisane vlasnike.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading