''ČOVEČANSTVO JE U PROPASTI..'': Moćne reči vladike Atanasija dirnule svakog pravoslavnog hrišćanina!

Autor:

Vesti

06.01.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika je pozvao na život u slozi i ljubavi, koji, kako je naveo, za rezultat ima mir, spokojstvo i sigurnost.

''ČOVEČANSTVO JE U PROPASTI..'': Moćne reči vladike Atanasija dirnule svakog pravoslavnog hrišćanina!

Foto: RINA

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku tradicionalnim pozdravom “Hristos se rodi – Vaistinu se rodi” vladika mileševski Atanasije čestitao je Božić svim pravoslavnim vernicima ističući da se Božić daje čovečanstvu kao šansa, način i put spasenja.

On je poručio da što se više čini da je čovečanstvo u propasti, to više izranja svetlost Božića i njegov značaj. Vladika je pozvao na život u slozi i ljubavi, koji, kako je naveo, za rezultat ima mir, spokojstvo i sigurnost.

- Božić se daje čovečanstvu kao šansa, način i put spasenja. Što više se nalazimo u teškoćoma i što se više čini da je čovečanstvo u propasti, to više izranja svetlost Božića i njegov značaj. Gospod nam je kao uzor dao savršenu ljudsku zajednicu - crkvu koja je ustrojena po principima dobrote i ljubavi. Što više čovečanstvo srlja u propast, to se više primećuje potreba za ovakvom zajednicom, obnovljenom po Božijoj volji i principima - istakao je vladika mileševski Atanasije.

Čestitajući Božić, on je poručio da ima želju da živimo stilom života, koji je gospod Bog započeo i koji podržava, a to je život u slozi i ljubavi, koji za rezultat ima mir, spokojstvo i sigurnost.

- Božić je praznik obnavljanja odnosa, odnosa čoveka sa bogom i stvaranje onoga što iz te obnove prositiče - sve novo i sve bolje. Kako se širi crkva Hristova, tako se širi i zdravi ambijent života - kazao je vladika Atanasije.

Vladika je naglasio da želi da radost Božića osete svi u svojim domovima, hramovima i na svakom mestu gde ljudi žive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading