FAŠIZAM ZA DOBRO JUTRO: Nataša Tasić Knežević zgrožena diskriminacijom romske devojčice - ko odlučuje da beli idu sa belima, a crni sa crnima?!

Autor:

Vesti

27.11.2022

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nataša Tasić Knežević je objavila tekst koji je za opomenu svima u Srbiji.

FAŠIZAM ZA DOBRO JUTRO: Nataša Tasić Knežević zgrožena diskriminacijom romske devojčice - ko odlučuje da beli idu sa belima, a crni sa crnima?!

Foto: RTS/printscreen

Nataša Tasić Knežević

Nataša Tasić Knežević, operska diva, profesorka solo pevanja, solistkinja Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i borac za prava Roma, obelodanila je detalje još jednog slučaja diskriminacije u Srbiji, ali i podsetila na sve one koji "šire fašizam" od ranih jutarnjih časova u našoj zemlji.

Tasić Knežević je objavila tekst koji je za opomenu, a mi ga prenosimo u celosti:

"Stvarno sam htela da prestanem da pišem jer se vidi samo politički angažman a ne ljudski, ali mi je stigla poruka koja me je bukvalno rasturila.

U pitanju je hraniteljska porodica koja je uzela devojčicu romske naciolanosti kod sebe kada je malena imala 2 godine. Naši ljudi su u pitanju, Srbi koji imaju dvoje dece, i oba roditelja su zaposlena. Međutim vezali su se za dete i rešili da krenu u proces usvajanja.

Inače deca romske nacionalnosti se daju na usvajanje uglavnom ili romskim porodicama ili se šalju u inostranstvo.

Sve je išlo dobro do trenutka kada devojčica kreće u školu i s obzirom da su joj brat i sestra plavi kao i roditelji kreće maltretiranje od strane dece na šta ćute svi u školi.

Dva puta su je tukli jer nije htela da kaže ko su joj roditelji...poenta je da ona ne zna biološke roditelje, a kada je rekla ko su, dobila je pored batina i niz uvreda na račun nacionalnosti.

Dete je trenutno na online nastavi (samo ona), dok se ne odluči šta da rade sa njom u školi. Pazi molim te, šta da rade sa detetom u školi jer je drugačija.

Moji prijatelji koji su prosvetni radnici su mi rekli da je to protivu zakona i slučaj je predat i Poverenici.

Proces usvajanja je pri kraju, ali dete trpi i porodica trpe. Koji zakon i koji su to socijalni radnici koji odlučuju da beli idu sa belima, a crni sa crnima...diskriminatori.

Ja sam im rekla da promene školu, da spasu dete. 

Drugi slučaj je vantelesna oplodnja doniranim materijalom koji će po Bošku Obradoviću da promeni genetski kod kod Srba.

Ako to nije fašizam ne znam šta jeste.

Kako on koji nije čuveni genetičar može da zna šta je to genetski kod nas u Srbiji i koji je to naš genetski kod sad se razume i u medicinu.

Meni je muka kada vidim sve ovo, međutim takvi čuveni genetičari maltretiraju devojčicu koja samo želi da joj roditelji budu ovi kod kojih je sada, jer u mnogim slučajevima ljubav je veća od svake genetike. 

Ako Boško i njemu slični ne znaju, neka dođu do Drinke ili Zvečanske shvatiće dosta toga, sve ono što ih kućno vaspitanje nije naučilo.

Sram sve da ih bude. 

Toliko."

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading