KURTI CRTAO MAPU VELIKE ALBANIJE NA SALVETI! Sotona u odelu odiše FAŠIZMOM (VIDEO)

Autor:

Vesti

19.11.2022

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tortura premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nad Srbima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini ne prestaje.

KURTI CRTAO MAPU VELIKE ALBANIJE NA SALVETI! Sotona u odelu odiše FAŠIZMOM (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Novinar Nikola Tomić prokomentarisao je karakter premijera tzv. Kosova, prenosi Objektiv.

Tomić je stava da je Aljbin Kurti opasan miks radikalizma levice i nečega što je jako blisku fašizmu.

- Kakva god da je prošlost Tačija i Haradinaja, Kurti je radikalniji i opasniji od njih! Imao sam priliku jednom sa njim da razgovaram, crtao je mapu velike Albanije na salveti. Kurti je pregazio sopstvenu reč. Zapad je pokazao da može da slomi Kurtija ako to želi. On se batrga. Kurti je opasan miks radikalizma i nečega što liči na fašizam - rekao je Tomić.

Podsetimo, nakon što je Briselskom sporazumu zadao smrtonosni udarac i naterao naše ljude da izađu iz svih institucija, sada je krenuo u lov na Srbe, prenosi Objektiv.

Naime, Specijalno tužilaštvo samoproklamovanog Kosova saopštilo je da je danas Posebno odeljenje Osnovnog suda u Mitrovici podiglo optužnicu protiv Časlava Jovića, srpske nacionalnosti zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Kako se navodi Časlav Jović sa prebivalištem u Srbiji sumnjiči se da je od januara 1998. do 21. juna 1999. godine, na teritoriji opštine Istok, “kršeći pravila međunarodnog prava”, primenio mere torture prema civilima Z.M., N.F. i N.C.

Okrivljenom je određena mera pritvora po rešenju sudije za prethodni postupak do nove odluke suda.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je u junu ove godine da je tzv. Kosovska policija u mestu Istok uhapsila Srbina Časlava Jolića (54), oca četvoro dece koji je godinama odlazio na Kosmet i nije imao nikakav problem da uđe ili boravi na prostoru KiM do tada kada je došao da obavi određene poslove iz ostavinske rasprave nakon smrti oca i kada je uhapšen i sproveden u Prištinu pod sumnjivim izgovorima i okolnostima.

Kancelarija je tada navela da je time nastavljena praksa pravosuđa u Prištini da po nekakvim tajnim optužnicama, sa nekredibilnim svedocima i preko noći podiže optužnice protiv Srba sa Kosova i Metohije i da ih na ovakav način odvraća od povratka na njihova ognjišta ili potraživanje njihovih zakonitih prava.

Jasno je da se, kao i mnogo puta ranije, i sada radi o montiranom slučaju i da je Kurti otvoreno nastavio sa maltretiranjem Srba, kao i da je krenuo u lov na njih.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading