KURTIJEV KRVAV PLAN UNIŠTENJA SRBA: Podiže optužnice i izmišlja slučajeve, na meti OTAC četvoro dece!

Autor:

Vesti

18.11.2022

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tortura premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nad Srbima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini ne prestaje.

KURTIJEV KRVAV PLAN UNIŠTENJA SRBA: Podiže optužnice i izmišlja slučajeve, na meti OTAC četvoro dece!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Nakon što je Briselskom sporazumu zadao smrtonosni udarac i naterao naše ljude da izađu iz svih institucija, sada je krenuo u lov na Srbe, prenosi Objektiv.

Naime, Specijalno tužilaštvo samoproklamovanog Kosova saopštilo je da je danas Posebno odeljenje Osnovnog suda u Mitrovici podiglo optužnicu protiv Č.J., srpske nacionalnosti zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Kako se navodi Č.J sa prebivalištem u Srbiji sumnjiči se da je od januara 1998. do 21. juna 1999. godine, na teritoriji opštine Istok, “kršeći pravila međunarodnog prava”, primenio mere torture prema civilima Z.M., N.F. i N.C.

Okrivljenom je određena mera pritvora po rešenju sudije za prethodni postupak do nove odluke suda.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je u junu ove godine da je tzv. Kosovska policija u mestu Istok uhapsila Srbina Časlava Jolića (54), oca četvoro dece koji je godinama odlazio na Kosmet i nije imao nikakav problem da uđe ili boravi na prostoru KiM do tada kada je došao da obavi određene poslove iz ostavinske rasprave nakon smrti oca i kada je uhapšen i sproveden u Prištinu pod sumnjivim izgovorima i okolnostima.

Kancelarija je tada navela da je time nastavljena praksa pravosuđa u Prištini da po nekakvim tajnim optužnicama, sa nekredibilnim svedocima i preko noći podiže optužnice protiv Srba sa Kosova i Metohije i da ih na ovakav način odvraća od povratka na njihova ognjišta ili potraživanje njihovih zakonitih prava.

Jasno je da se, kao i mnogo puta ranije, i sada radi o montiranom slučaju i da je Kurti otvoreno nastavio sa maltretiranjem Srba, kao i da je krenuo u lov na njih.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading