EVO KAKO DA PREPOZNATE LAŽNE POPISIVAČE: OVO vam ne sme promaći! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.10.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi korisnici društvenih mreža uznemirili su se zbog velikog broja svedočenja o lažnim popisivačima koji iz najrazličitijih razloga "njuškaju" po domovima građana.

EVO KAKO DA PREPOZNATE LAŽNE POPISIVAČE: OVO vam ne sme promaći! (FOTO)

Foto: Printscreen/Twitter

kako prepoznati lažne popisivače

Popis stanovništva započet je prvog oktobra ove godine, a stručnjaci iz Republičkog zavoda za statistiku navode da je jako bitno sagledati realne rezultate zbog predikcija i projekcija budućih društvenih kretanja. 

Ipak, jedan deo stanovništva osetio se uznemirenim, jer su se nedugo nakon početka popisa pojavile informacije u licima koja se lažno predstavljau kao popisivači, a naša redakcija pisala je o takvim slučajevima zabeleženim u Surčinu. Upravo zbog toga je jedan od korisnika društvene mreže Tviter podelio je instrukcije o tome kako razaznati pravog od lažnog popisivača. 

Korisnik je naveo da se nekoliko njegovih prijatelja požalilo na ovaj problem, stoga je napravio niz u kome opisuje kako prepoznati osobu koja se lažno predstavlja kao popisivač. 

Prva i najupečatljvija stavka koju možemo primetiti na legitimaciji popisivača jeste pečat sa grbom republike Srbije koji mora biti plave boje i jasno vidljiv. Dalje navodi kako svako od popisivača ima svoj identifikacioni broj koji je jedinstven, tj ne može se pojavljivati više puta kod različitih osoba. 

 

U nastavku navodi kako u legitimaciji mora biti navedena informacija o gradu ili opštini gde lice vrši popis uz broj njegove lične karte. 

Osim opisa o tome šta bi legitimacija trebalo da sadrži, u nizu se dalje saopštavaju kako prava, tako i obaveze popisivača. 

Podsetimo, više od 15.000 ljudi je angažovano u službi popisivača, a kazne za nedavanje tačnih i potpunih informacija nisu male!  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading